12.5 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaBilimSpaceX'in Starship Uçuş 5'i Ağustos'a Ertelendi

SpaceX’in Starship Uçuş 5’i Ağustos’a Ertelendi

Musk, SpaceX'in Starship Uçuş 5'inin Dört Hafta İçinde Gerçekleşeceğini Söyledi

Elon Musk’ın açıkladığı yeni detaylara göre SpaceX, Ağustos ayının başlarında beşinci kez tam yığınlı Starship roketini uçurmayı hedefliyor. 2024’te firma, Starship’in fırlatma ve iniş profilinin tüm yönlerini ince ayar yapmak için testlerini genişletirken testleriyle riskleri kademeli olarak artırdı. Starship’in dördüncü test uçuşu geçen ay gerçekleşti ve roketin birinci kademe güçlendiricisinin okyanusa başarılı bir şekilde iniş yaptığı ilk seferdi. Aynı zamanda, ikinci kademe Starship de atmosfere ilk kez girişini tamamladı ve SpaceX, her zamanki gibi, bir sonraki testte çok önemli bir kule yakalama denemeye hazır görünüyor.

Beşinci test uçuşu öncesinde SpaceX, kule yakalama girişimine hazırlanmak için geçen ayın başlarında kule yakalama kollarıyla testlere başladı . Starship’in iniş profili, roketin hızlı yeniden kullanılabilirliği sağlamak için fırlatma rampasına geri dönmesini gerektirir. Bunu yapmak için SpaceX, fırlatmadan önce ikinci aşama gemisini de yükselticiye yerleştiren kule kollarıyla 232 fit uzunluğundaki yükselticiyi yakalayacak.

Starbase’den alınan görüntülerde SpaceX’in beşinci test uçuşuna ikinci bir fırlatma kulesi inşa ederek hazırlandığı görülüyor. Bir roketi yakalamaya çalışmak, bir şirketin test sırasında üstlenebileceği en riskli çabalardan biridir ve SpaceX önceden hazırlık yapmazsa, güçlendiricinin fırlatma rampasını yok etme ihtimali testleri aylarca erteleyebilir. Bu ayrıca SpaceX’in Teksas operasyonlarını, rampanın tabanını yok eden ilk uçuşun ardından geçen yıl aylarca süren gecikmenin ardından daha fazla düzenleyici incelemeye açabilir.

Şimdi, Musk’ın yeni açıklamaları , SpaceX’in Ağustos ayında beşinci kez tam Starship yığınını uçuracağını gösteriyor. Musk’a göre Starship uçuşu 5 , bir sonraki testin bu ay gerçekleşebileceğini paylaşan önceki açıklamalarından biraz gecikmeli olarak ” 4 hafta ” içinde olacak .

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -