21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerSpaceX'ten Taşınabilir İnternet Çözümü: Starlink Mini

SpaceX’ten Taşınabilir İnternet Çözümü: Starlink Mini

SpaceX, Starlink Mini ile taşınabilir uydu internet hizmetini tanıttı. Sırt çantasına sığabilen bu kit, Temmuz ayında ilk teslimatlarına başlayacak ve özellikle seyahat edenler için cazip bir seçenek sunacak.

SpaceX, sırt çantasına sığabilecek kadar küçük yeni uydu internet ürünü Starlink Mini’yi tanıttı. Erken Starlink müşterileri, Starlink Mini kitini 599 dolara satın almaya davet edildi. Bu, standart Starlink kitinden 100 dolar daha fazla. Ayrıca, mevcut hizmet planlarına ek olarak aylık 30 dolar karşılığında Mini Roam hizmetini ekleme seçeneği de sunuldu, ancak veri kullanım limiti aylık 50 gigabayt ile sınırlı.

Bu durumda, standart hizmet planında olan bir Starlink konut müşterisi aylık 150 dolar ödeyecek. SpaceX, kitin fiyatını düşürmeyi hedeflediğini belirtti. Şu an için bağımsız bir Mini Roam planı bulunmuyor.

SpaceX, “Amacımız, bağlantının pahalı veya tamamen erişilemez olduğu bölgelerde Starlink’in fiyatını düşürmek,” diyor. “Ancak, uydu ağında ek talep yaratan yüksek kullanım bölgelerinde, sınırlı sayıda Starlink Mini Kitlerini başlangıçta 599 dolara sunuyoruz.”

%60  Daha Hafif

Mini anten oldukça hafif: ayaklığı ile birlikte yaklaşık 1134 gram ağırlığında olup, standart Starlink çanağının ağırlığının yalnızca %60’ı kadar. Hizmet ayrıca 100 Mbps’nin üzerinde maksimum indirme hızları sunuyor.

İlk Starlink Miniler Temmuz ayında teslim edilmeye başlanacak. Bu seçenek, özellikle seyahat edenler için cazip olacak ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Mini’nin “karasal bağlantınız kesildiğinde iyi bir yedek internet bağlantısı için harika bir düşük maliyetli seçenek” olabileceğini belirtti.

Starlink, şu anda yörüngede bulunan 6.000’den fazla uydu tarafından desteklenen, SpaceX’in popüler uydu internet ürünüdür. Hizmet, 100’den fazla ülkede 3 milyondan fazla müşteri tarafından kullanılmaktadır.

Benzer İçerikler

1 Yorum

  1. Türkiye için hala 2025 tarihinde aktif olacak diyor. Eğer Elon amca fiyatları makul hale getirirse Türkiye’de intetnetten para kazanan bir çok firma zarar görebilir. Sonuna kadar Türkiye’ye gelmemesi için mücadele edilecektir.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -