15.7 C
İstanbul
20 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerTesla Semi’ler Yollarda Görülmeye Başladı

Tesla Semi’ler Yollarda Görülmeye Başladı

Tesla'nın elektrikli tırı Semi, Walmart ve Costco gibi büyük markaların kullanımıyla yollarda görülmeye başladı.

Tesla’nın uzun süredir beklenen elektrikli tırı Tesla Semi, sonunda daha fazla müşteriye ulaşmaya başladı. İlk olarak 2017 yılında tanıtılan ve 2019’da üretime geçmesi planlanan Tesla Semi, çeşitli gecikmeler nedeniyle ancak 2022’nin sonlarında sınırlı üretime girebildi. Başlangıçta sadece iç kullanım ve PepsiCo tarafından kullanılan Tesla Semi, son zamanlarda daha fazla müşterinin eline geçti.

Martin Brower ve gıda dağıtım devi Sysco tarafından kullanılan Tesla Semi’lerin görüldüğü bildirildi. Ayrıca, Tesla Semi’nin Walmart ve Costco gibi büyük perakendeciler tarafından kullanıldığına dair gözlemler de yapıldı. Walmart, Tesla Semi için 130 adetlik büyük bir rezervasyona sahipken, Costco’nun Tesla Semi sipariş verdiğine dair bir duyuru yapmadığı belirtiliyor.

Tesla, elektrikli tırın önümüzdeki yılın sonlarında seri üretime geçmesini ve 2026’da geniş çapta müşteri teslimatlarına başlamasını planlıyor. Tesla’ya göre, tam yük altında tek şarjla 500 mil yol alabilen Tesla Semi, taşımacılık sektöründe önemli bir dönüşüm vadediyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -