21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerTürkiye'ye temsilci atamayan Twitter'a yaptırım gündemde!

Türkiye’ye temsilci atamayan Twitter’a yaptırım gündemde!

Bilindiği üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Twitter’ın ‘X’ temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmemesinden dolayı şirkete reklam verilmesini yasaklamıştı. Konuyla ilgili olarak da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: “Hala ‘X’ Türkiye’ye bir temsilci atamadı, görüşmelerimiz devam ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamı da gündemimizde.” diyerek ‘X’e yeni yaptırımların geleceğine dair sinyaller verdi.

Elbette nasıl bir yaptırım uygulanacağı belirtilmese de birçok kullanıcının aklına ‘X engelenecek mi?’ sorusu geldi. Anlaşılan bekleyip hep birlikte göreceğiz. Konuyla ilgili daha önce Resmi gazetede yayınlanan karar uyarınca Twitter’a reklam veren kişi ya da şirketler artık para cezası alabilecek. Yasaya göre Twitter, Türkiye’de temsilci atamazsa şirketin bant genişliğinin yarıya indirilmesi de öngörülüyordu.

Daha önce BTK’dan gelen resmi açıklama ise şöyleydi: “Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen eski unvanı Twitter, Inc. olan X Corp. (Twitter) adlı sosyal ağ sağlayıcıya, Türkiye’de mukim vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler tarafından yeni reklam verilmesinin yasaklanmasına 04/05/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un ek 4’üncü maddesinin ikinci fıkrası ve geçici 6’ncı maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -