23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerUber 24.000 adet Volvo XC90 SUV siparişi verdi

Uber 24.000 adet Volvo XC90 SUV siparişi verdi

Uber, yolculuk paylaşımı hizmetinden gerçek taşımacılığa yeni bir adım daha attı. 24.000 adete kadar Volvo XC90 alacağı açıklayan Uber 2019-2021 yılları arasında teslim alacağı araçlara kendi sensorleri ve otonom sürüş sistemini entegre edecek.

Uber’den Jeff Miller Bloomberg’e yaptığı açıklamada “Bu yeni anlaşma bizi otonom araçlara doğru büyük bir yola çıkardı” dedi. Uber ve Volvo, daha önce 300 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladılar ve İsveç’teki Volvo şirketi Çinli Geely Auto’ya aitti ve gelirlerini kendi sürücüsüz arabalarını geliştirmek için kullanıyorlardı. Bu yeni anlaşma ise bir Volvo XC90’ın 47.000 dolardan başladağı düşünüldüğünde bir milyar dolarlık bir anlaşma gibi gözünüyor.

Bununla birlikte Uber bir yandan da  Google’ın Waymo’yla yaptığı ve kendiliğinden sürüş teknolojisini kullanan önemli bir davayı çalmakla suçlayan bir dava ile  uğraşıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -