24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerYeni NVIDIA sürücüsü ile ciddi performans artışı ve yeni özellikler geliyor

Yeni NVIDIA sürücüsü ile ciddi performans artışı ve yeni özellikler geliyor

NVIDIA‘nın Gamescom’a özel yayınladığı yeni sürücü paketi 436.02 ile popüler oyunlarda % 23’e varan performans artışı ve birçok yeni özellik birlikte geliyor.

Sürücü paketinin en büyük özelliklerinden bir tanesi ‘low latency‘ seçeneğinin kontrol panelinde yerini alması geliyor. Nvidia, bu özelliğin gecikmeyi yüzde 33’e kadar azaltabileceğini iddia ediyor. Bu teknik çerçevelerin oluşturulmasından hemen önce GPU aracılığıyla “tam zamanında” bir çerçeve planlaması yaparak yüksek tepkime zamanlarına imza atıyor.

Bir diğer özellik ise ‘GPU Integer Scaling’ özelliği oluyor. Bu yeni çözünürlük yükseltme algoritması ise son derece düşük çözünürlüklü görsellerin renklerini değiştirmeden “en yakın komşu” deseninde pikseller ile çarparak daha göze hoş gelen bloklu pikselli çizgilerle ölçeklendirme yapabiliyor. Kötü haber ise bu özelliğin sadece “Turing” mimarisi GPU’lara (hem RTX 20 serisi hem de GTX 16 serisi) eklenmiş olması.

Elbette yenilikler bunlarla sınırlı değil. Aralarında Apex Legends, Battlefield V, Forza Horizon 4, Strange Brigade ve World War Z gibi popüler oyunların yer aldığı birçok oyunda % 23‘e varan performans artışı sağlanıyor. Buna ek olarak 30 bit renk desteği sağlanıyor. 24 bit renk ile 16,7 milyon renk tonundan bir piksel oluşturulabiliyor. Renkler 30 bit renge yükseltilerek aynı renge ait gölgelerdeki ani değişiklikleri ortadan kaldırarak 1 milyar renk tonundan bir piksel oluşturulabiliyor.

 DOWNLOAD NVIDIA GeForce 436.02 Gamescom Special Drivers

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -