21.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaİşlemciIntel’den yeni nesil cep işlemcileri

Intel’den yeni nesil cep işlemcileri

Dünyanın en büyük yarıiletken üreticisi Intel, gelişmiş özelliklere sahip cep telefonları ve avuçiçi cihazlar için tasarlanan yeni mobil işlemcisini tanıttı.

Tayvan’daki Intel konferansında görücüye çıkan XScale işlemciler daha yüksek performans sunarken çok daha az enerji harcıyor. Bulverde kod adıyla da bilinen çiplerde, batarya ömrünü artırmak için dizüstü bilgisayarlarda kullanılanlara benzer bir teknoloji kullanılıyor. SpeedStep adı verilen bu teknoloji sayesinde mobil cihazlarda enerji tasarrufu hedefleniyor.

CEP’TE ‘DVD’ KALİTESİ

Intel’in cep işlemcileri endüstrisi açısından önemli bir adım olarak görülen XScale’in en büyük farkı yüksek performans isteyen uygulamalarda göstereceği belirtiliyor. Intel yetkililerini verdiği bilgiye göre XScale cep telefonları ve PDA’lerde video konferans imkanı ve DVD ayarında görüntü kalitesi sunacak. Firma, yeni işlemcilerin yüksek performansı sayesinde 3G, Wi-Fi ya da WiMAX gibi farklı geniş bant erişimleri açısından kolaylık sağlayacağına da inanıyor.

2004’ün ikinci çeyreğinden itibaren piyasada olması beklenen yeni işlemcilerde ilk kez gelişmiş güvenlik özellikleri de sunuluyor. XScale’lerde yer alan güvenlik motoru sayesinde mobil cihazlarda saklanan bilgilerin kopyalanma ve çalınması daha zor hale getiriliyor.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -