12.9 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaTeknolojiWeb Siteleri için Felaket Anları

Web Siteleri için Felaket Anları

Dünya Ticaret Merkezi kullelerine çarpan uçakların ardından, Internet trafiği devasa bir artı yaptı ve pek çok büyük site üzerinde trafik üçe katlandı.


Amerikan Savunma Bakan’lığı Dairesi Pentagon binasının kaçırılan bir uçak tarafından vurulduğu ile ilgili raporların yayılmasından yarım saat sonra, yetkililer Washington ve Newyork sakinlerine geleneksel hatlar üzerinden ve cep telefonlarında arama yapmamalarını ve hatların acil telefonlar için açık tutulmaasını istediler. Bu arada, büyük web sitelerinin server’ları büyük miktarda hit ve email ile uğraşıyorlardı. İkinci uçağın, Dünya Ticaret Merkezi ikiz kulelerine çarptığı andan yarın saat sonra, CNN sitesi, saniyede 65 milon hit aldı.


Bazı firmalar -Lucent Technologies gibi- Internet Servis Sağlayıcıları ve çalışanlarının kimöliklerini doğuralamak üzere ciddi güvenlik tedbirleri ve kimlik belirleyici biomtrik yöntemleri uygulamaya başladılar.


Kimi B2C ve B2B siteleri, Amazon.com gibi, web sitelerinin güvenliğini arttırdılar. Bazı kişisel bilgisayarlarda tutulan web siteleri sahipleri tarafından güvenlik nedeniyle kapatıldı ve olası bir virüs saldırısı için kontrol edildi.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -