20 C
İstanbul
16 Ekim 2024 Çarşamba
Ana SayfaBlockchainSatoshi Nakamoto'nun Maskesi Düştü mü? Yeni Belgesel 'Bitcoin Gizemini' Açığa Çıkarmayı İddia...

Satoshi Nakamoto’nun Maskesi Düştü mü? Yeni Belgesel ‘Bitcoin Gizemini’ Açığa Çıkarmayı İddia Ediyor

HBO’nun yakında yayınlanacak ve takma adlı Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun kimliği hakkında yeni detaylar vadeden belgeseli, sektörün deneyimli isimlerinin, filmin dünyanın ilk kripto para birimini kimin icat ettiğini iddia ettiği konusunda heyecanla spekülasyon yaptığı Kripto Twitter’da büyük bir karışıklığa yol açtı. 

“Money Electric: The Bitcoin Mystery” adlı belgesel, Bitcoin’i gerçekten kimin icat ettiği, bunu tek başlarına mı yoksa yardım alarak mı yaptıkları ve çalışmalarının o zamandan beri küresel ekonomi üzerinde yarattığı önemli etki gibi hala tartışmalı soruları ele alacak. Filmin yönetmenliğini Cullen Hoback üstlendi ve yapımcılığını “The Big Short” yönetmeni Adam McKay ve diğerleri üstlendi. 

Perşembe günü yayınlanan “Money Electric” fragmanı , 2009’da Satoshi Nakamoto’dan gelen e-postaların ilk alıcılarından biri olan İngiliz bir cypherpunk ve kriptograf olan Adam Back ile yapılan röportajlara yoğun bir şekilde odaklanıyor. Back uzun zamandır potansiyel bir Satoshi adayı olarak kabul edilse de, Bitcoin’i yarattığını kesin bir şekilde reddetti; Şubat ayında kamuoyuna açıklanan Back ve Satoshi arasındaki bir dizi e-posta bu iddiayı destekliyor gibi görünüyor.

Twitter’da, uzun zamandır Bitcoin kullananlar belgeselin Satoshi olarak kimi ifşa edeceğine dair söylentiler paylaştı. Bitcoin yaratıcısı kimliğini asla açıklamadı ve 2011’de radyodan sessiz kaldı. 

Galaxy’deki araştırma başkanı Alex Thorn, filmin Len Sassaman’ı Satoshi olarak tanımladığını duyduğunu iddia etti. Amerikalı bir kriptograf olan Sassaman, Satoshi’nin ilk kez Bitcoin’i duyurduğu cypherpunk posta listesine katkıda bulundu. Sassaman, Temmuz 2011’de intihar etti ve uzun zamandır Satoshi için uygun bir aday olarak görülüyordu . 

Karanlık bir şekilde pragmatik (ama büyük ölçüde şaşırtıcı olmayan) bir dönüşle, belgeselin Satoshi’nin kimliğini ifşa etme potansiyeli hakkındaki çevrimiçi spekülasyonların çoğu, filmin tanımladığı kişinin (eğer varsa) hala hayatta olup olmadığı etrafında dönüyor. Satoshi’ye bağlı cüzdanlar hala yaklaşık 1,1 milyon BTC tutuyor —yazma sırasında yaklaşık 67 milyar dolar değerinde.

Söz konusu fonlar hiçbir zaman hareket ettirilmemiş olsa da, token’ın toplam arzının bu kadar önemli bir kısmının hala hayatta olan tek bir kişinin kontrolünde olduğunun ortaya çıkması, Bitcoin piyasasında bir miktar paniğe yol açabilir. 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -