12.5 C
İstanbul
17 Ekim 2024 Perşembe
Ana SayfaYazılımMicrosoft XP LONGHORN !

Microsoft XP LONGHORN !

Ünlü beta gruplarından xbetas’ın sitesinde ve irc kanallarında, kısa bir süreliğine Microsoft’un XP’den sonra gelecek olan yeni işletim sistemi, Longhorn dağıtıldı. Çok kısa bir süre için dağıtılan Longhorn daha sonra MS tarafından yapılan müdahale ve istek nedeniyle durduruldu. Xbetas’ın sitesinden yayılan bir kaç kopya daha sonra diğer sitelerde Longhorn’un ekran görüntülerinin yayınlanmasına neden oldu.
Dikkat çekici olan şeyin, Longhorn’un pencere yapılarının ve masaüstü kavramının değişmiş olması. Daha öne Microsoft’un Windows Media Player 7 ile başlattığı ve sonra yavaş yavaş tüm işletim sistemine yayacağını açıkladığı Activity Center isimli yeni bilgisayar-kullanıcı etkileşim metodu, tüğm Longhorn’da mevcut. Daha iyi bir kontrol ve kullanım açısından hız getiren bu yapı, ayrıca her uygulamanın istendiğinde kendi masaüstünde çalışmasını sağlayan yeni bir ek ile de güçlendirilmiş. Longhorn’un şimdiden stabil bir işletim sistemi olarak çalıştığını kaydeden sınırlı sayıdaki kullanıcı, işletim sisteminin bu versiyonunu ( Daha alpha aşamasında) masaüstlerinde kullanmaya başladıklarını bildiriyorlar.

Temel olarak daha fazla masaüstü ayarı ve yeni tip kullanıcı profilleri, (Roaming ve local dışında, wireless) bulunan işletim sisteminin önümüzdeki yılın sonlarında ya da 2004’de piyasada olması bekleniyor.. Activity Center anlayışının daha fazla yerleştirilmesi için, işletim sisteminde daha da fazla değişikliğe gidecek olan Microsoft, etkileşim biçimini değiştirerek, rakiplerine karşı farklı bir silah kullanmak amacında. İşletim sisteminde NTFS 6’nın kullanılacağı ve bu dosya sisteminin de tam bir database yapısına sahip olacağı sızan bilgiler arasında.

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -