15.8 C
İstanbul
19 Ekim 2024 Cumartesi
Ana SayfaYazılımMicrosoft Maskeli Virus 

Microsoft Maskeli Virus 

Microsoft destek servisinden gelen bir mail süsü verilmiş yeni bir virüs ortaya çıktı. The Palyh ya da Mankx ismi ile raslanan worm (solucan)” türü virüs [email protected] adresinden geliyor gibi görünerek sisteminize bulaşabiliyor…

Microsoft’un destek servisinden geliyormuş gibi görünen bir e-mail bilgisayarlara virüs bulaştırıyor

Microsoft’un destek servisinden geliyormuş gibi görünen bir e-mail bilgisayarlara virüs bulaştırıyor. Avustralya’dan yayılmaya başlayan ve The Palyh ya da Mankx adlarıyla anılan “worm (solucan)” türü virüs, “[email protected]” adresinden geliyor gibi görünen bir e-mail’le bulaşıyor.

Kullanıcı Microsoft’tan geldiğini düşünerek ekteki dosyayı açtığında virüs sisteme giriyor.

Anti-virüs şirketi Symantec tarafından “orta derecede” riskli virüs olarak değerlendirilen Mankx, kendini kopyalayarak bulaştığı bilgisayardaki adres defterindeki bütün isimlere gönderiyor.

Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Me programları üzerinde etkili olan virüsten korunmak için bugünlerde özellikle Microsoft adresli e-mail’lere dikkat etmek ve anti-virüs yazılımlarını güncellemek gerekiyor.

– Kaynak: Olympos.org

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -