
ASUS, tek grafik çipli amiral gemisi modellerine GeForce GTX 980 Republic of Gamers (ROG) MATRIX Platinum modelini eklediğini duyurdu. ASUS’un GTX 980 Poseidon ve GTX 980 Strix OC modellerinden sonra kendi tasarımına sahip üçüncü GTX 980 modeli olan GTX 980 ROG Matrix Platinum, ROG temalı özel bir soğutma ile geliyor.
ASUS’un özel olarak tasarladığı soğutma çözümü 10mm kalınlığında özel ısı boruları ve ASUS tasarımı CoolTech hybrid fanları ile hem yatay hem de eksenel bir hava akımı sağlayarak daha efektif bir soğutma çözümü sağlıyor.
GTX 980 ROG Matrix, 14-fazlı VRM ile güçlendirilmiş. ASUS’un “defroster” adını verdiği özel PCB tasarımı ise sadece GPU ve hafızayı soğutmak ile kalmıyor aynı zamanda kartın kilit devreleri dirençleri soğutmak için de ek bir çözüm sağlıyor. Kartın çekirdek hızı ise Boost ile 1342 MHz‘e çıkabiliyor. Bellek hızı ise referans kart ile aynı, 7.00 GHz olarak geliyor.
ASUS, kartın çıkış tarihi ve fiyatı konusunda ise henüz bir bilgi paylaşmadı.

