CD Projekt RED, Cyberpunk 2077’nin sorunlu çıkışının ardından oyuncu güvenini tamamen geri kazanıp kazanmadığı sorusuna temkinli bir yanıt verdi. Ortak CEO Michał Nowakowski, stüdyonun bir “tam kurtuluş hikâyesi” yaşadığından yüzde 100 emin olmadığını, bazı kullanıcıların yaşananlar nedeniyle kalıcı biçimde kırgın kalmış olabileceğini söyledi.
Cyberpunk 2077, özellikle çok sayıdaki hata ve önceki nesil konsollardaki zayıf performansı nedeniyle çıkış döneminde sert eleştiriler almıştı. Süreç o kadar olumsuz ilerlemişti ki oyun bir dönem PlayStation Store’dan kaldırılmıştı. Sonraki aylarda gelen düzeltmelerle birlikte CD Projekt RED teknik sorunları gidermeye ve oyunu içerik tarafında güçlendirmeye odaklandı.
Bu toparlanma sürecinin en önemli adımları Update 2.0 ve Phantom Liberty oldu. Her iki içerik de güçlü geri dönüşler aldı ve oyunun algısını belirgin biçimde iyileştirdi. Paylaşılan son satış verisine göre Cyberpunk 2077, geçen kasım itibarıyla 35 milyon kopyaya ulaştı.
Stüdyo şu anda ağırlıklı olarak The Witcher 4 üzerinde çalışıyor. Nowakowski, güvenini kaybeden herkesi geri kazanmanın belki The Witcher 4 ile, belki de ondan sonraki bir yapımla mümkün olabileceğini düşünüyor. Öte yandan bu zorlu dönemin ekip içinde olumlu bir sonucu olduğunu da vurguluyor: geliştiriciler artık çok daha tecrübeli ve dayanıklı.

CD Projekt RED’in 10 yılı aşan planında yeni The Witcher üçlemesi, Fool’s Theory tarafından geliştirilen The Witcher remake, Molasses Flood bünyesindeki Project Sirius, Cyberpunk 2 ve Project Hadar yer alıyor. Ancak şirket, her yıl büyük oyun çıkaran bir yapıya dönüşmek istemediğinin altını çiziyor. Hedef daha fazla oyun yapmak olsa da, bunu yıllık yayın temposuna ve aşırı IP genişlemesine dönüştürmek istemiyor.
Topluluğun stüdyoya yaklaşımını ölçen ilk önemli sınav ise gelecek yıl çıkacak The Witcher 3: Wild Hunt – Songs of the Past olacak. Geliştirme Fool’s Theory ile birlikte yürütülse de, oyuncuların değerlendirmesinde ana odak yine CD Projekt RED olacak.

