12.9 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaTeknolojiAMD'nin yeni yapay zeka sıkıştırma yöntemi oyun dosyası boyutlarının azaltılmasına yardımcı olacak

AMD’nin yeni yapay zeka sıkıştırma yöntemi oyun dosyası boyutlarının azaltılmasına yardımcı olacak

AMD’nin detaylarını önümüzdeki hafta paylaşacağı yeni Yapay zeka teknolojisi ve Sinirsel Doku Bloğu Sıkıştırma yöntemi sayesinde veri boyutunun azaltılmasını hedeflediği paylaşıldı. Bildiğiniz üzere Nvidia geçen yıl benzer bir teknolojiyi paylaşmıştı. Yani bu yöntem türünün ilk örneklerinden değil. Ancak AMD’nin “kolay oyun entegrasyonu” olarak vaat ettiği bu yöntem giderek büyüyen oyun dosyası boyutları sorununun üstesinden gelmeye yardımcı olmayı hedefliyor.

Nöral Doku Bloğu Sıkıştırması hakkında yeni bilgiler AMD’den S. Fujieda ve T. Harada’nın katılacağı EGSR 2024 programında 2 Temmuz‘da Londra’da tanıtılacak. Nöral Doku Bloğu Sıkıştırma diyagramının en büyük avantajının gerçekten kolay bir şekilde uygulanması olarak gösteriliyor. Nvidia’nın bu teknolojinin potansiyeline henüz geniş çapta ulaşmadığı göz önüne alındığında bu bir dönüm noktası olabilir. AMD eğer bu kodun FSR ile aynı şekilde açık kaynak olarak kullanılmasını sağlarsa geliştiricilerin de dikkatini çekecek ve uygulama yaygınlaşacaktır.

Nvidia tarafında ise kendilerinin sıkıştırma teknolojisini henüz hiçbir oyun kullanmıyor ancak VideoCardz yakın zamanda Nvidia’nın gelecekteki oyunlarda yapay zeka tarafından oluşturulan dokulara odaklandığını söylüyor. Kim bilir bu optimizasyonlar oyun dünyası için bir sonraki büyük atılım olabilir.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -