23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaEkran Kartı110'dan fazla oyun AMD FidelityFX Süper Çözünürlüğü destekliyor

110’dan fazla oyun AMD FidelityFX Süper Çözünürlüğü destekliyor

AMD yaptığı açıklama ile AMD FidelityFX Süper Çözünürlük teknolojisinin ilk yılında 110’dan fazla oyunu desteklediğini ve FSR 2.0’ın artık GPUOpen’da yer aldığını duyurdu. AMD bundan bir yıl önce desteklenen oyunlarda inanılmaz bir performans artışı sağlayan, son teknoloji bir yükseltme çözümü olan FidelityFX Süper Çözünürlük’ü (FSR) piyasaya sürdü. Bu teknoloji AMD tarihinde kısa sürede benimsenen en hızlı yazılım oyun teknolojisi haline geldi.

Bugün, FSR 1.0 ve FSR 2.0‘ı destekleyen 110’dan fazla oyun bulunuyor ve bu oyunlara yenileri de katılacak. Ek olarak, bugünden itibaren FSR 2.0 artık GPUOpen’da oyun geliştiricileri için ücretsiz olarak indirilebiliyor.

FSR 1.0 ve FSR 2.0’ı destekleyen 110’dan fazla oyun bulunuyor, dahası yolda

FSR 2.0 desteği, yakın zamanda duyurulan Abyss World, Hitman 3, Rescue Party: Live!, Super People ve The Callisto Protocol dahil olmak üzere mevcut ve yakında çıkacak olan 22 oyunu desteklemeye başladı. Ve bugün FSR 2.0’ın yakında The Bridge Curse, Thymesia ve Tiny Tina’s Wonderlands’de aktif olacağı duyuruldu. FSR 1.0 desteği, Resident Evil 2, Resident Evil 3, Resident Evil 7: Biohazard ve iRacing’in geliştirilmiş sürümlerinin yanı sıra Call of the Wild: The Angler, Lies Of P, PC Building Simulator 2, ve Project HP gibi yapımlar ile kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.

FSR 2.0 Artık GPUOpen’daki geliştiriciler tarafından kullanılabilir

FSR 2.0, C++ ve HLSL kaynak kodu ile entegrasyon kolaylığı için artık açık kaynaklı bir API olarak mevcut. Hem Unreal Engine 4 hem de 5 için eklentiler yakında gelecek olan DirectX 12 ve Vulkan’ı destekleyecek. Ayrıca bu destek Xbox için de sunulacak ve Xbox GDK’da mevcut olacak.

FSR, bir sonraki seviye oyun deneyimleri sunan birkaç AMD teknolojisinden biridir. Performansı ve yanıt hızını artıran Radeon Süper Çözünürlük ve AMD Radeon Anti-Lag’den Radeon grafikli ve Ryzen işlemcili sistemlerde oyun performansını serbest bırakan AMD Akıllı Erişim Belleğine kadar uzanan bu gelişmiş teknolojiler, oyunculara inanılmaz performans, çarpıcı görseller ve yüksek deneyimler sağlıyor.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -