12.9 C
İstanbul
16 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerABD Meclisi, TikTok'u yasaklamak için revize edilmiş yasa tasarısını kabul etti

ABD Meclisi, TikTok’u yasaklamak için revize edilmiş yasa tasarısını kabul etti

ABD Temsilciler Meclisi bu öğleden sonra, TikTok’un sahibi ByteDance’in popüler sosyal medya uygulamasını satmasını veya ABD’de yasaklanmasını gerektiren bir yasa tasarısını kabul etti.

TikTok’un yasaklanması çabaları Trump Yönetimi’ne kadar uzanıyor ancak konu son aylarda yeniden gündeme geldi. Meclis zaten Mart ayında benzer bir yasa tasarısını kabul etmişti; Bu yeni sürüm, ByteDance’in TikTok’u satma penceresini dokuz aya kadar genişletiyor (önceki tasarıdaki altı aya kıyasla) ve başkana tek bir ek 90 günlük uzatma verme olanağı veriyor.

Değişiklik bazı Senato şüphecilerini tatmin etmiş gibi görünüyor. Senato Ticaret Başkanı Maria Cantwell (D-Washington) Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte , “elden çıkarmanın daha muhtemel olacağını garanti ettiği” için uzatmayı önerdiğini söyledi.

Yeni tasarı, hem Cumhuriyetçilerin hem de Demokratların çoğunluğunun güçlü desteğiyle 360-58 kabul edildi. Bu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yapılan dış yardımı içeren daha büyük bir paketin parçası ve muhtemelen Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson’ın daha muhafazakar destek çekmesinin bir yolu olarak dahil edilmişti.

Senato paketi önümüzdeki hafta ele alabilir ve Başkan Joe Biden tasarıyı desteklediğini ve imzalayacağını söyledi . Böyle bir durumda TikTok’un tasarıya mahkemede itiraz etmesi bekleniyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -