23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaİşlemciAMD bilgi işlem pazarında yeni stratejilerini anlattı

AMD bilgi işlem pazarında yeni stratejilerini anlattı

AMD, düzenlediği Financial Analyst Day etkinliğinde, veri merkezi, istemci, kurumsal ürünler ve oyun ürünlerini kapsayan yüksek performanslı ve uyarlanabilir bilişim ürünlerinin yer aldığı 300 milyar dolarlık pazarda liderliğini devam ettirmek için atacağı yeni adımları açıkladı.

AMD’nin açıkladığı öne çıkan detaylar şöyle:

  • Lider bilgi işlem (Zen), grafikler (RDNA, CDNA) ve uyarlanabilir mimariler (XDNA) için yeni donanım ve yazılım yol haritalarının yanı sıra, yapay zeka geliştiricilerinin CPU, GPU ve Uyarlanabilir SoC ürün portföyünde programlama yapmasına olanak sağlayacak çok nesilli Birleşik Yapay Zeka Yazılımı yol haritası.
  • Yeni pazarlara yönelik genişletilmiş ürün portföyü, örnekleri şöyle sıraladı:
    • Dünyanın ilk veri merkezi APU’su: AMD CDNA 3 GPU, “Zen 4” CPU, önbellek ve HBM yongalarını birleştiren çığır açan bir 3D yonga tasarımından yararlanan AMD Instinct MI300 hızlandırıcıları
    • Mevcut en yüksek performanslı genel sunucu işlemcisi olarak 2022’nin 4. çeyreğinde piyasaya sürülmek üzere olan 4. Nesil AMD EPYC işlemciler için yeni performans ayrıntılarıyla birlikte; Akıllı kenar ve iletişim dağıtımları (“Siena”) için optimize edilmiş ilk AMD EPYC işlemcisi ve AMD 3D V-Cache™ teknolojisine (“Genoa-X”) sahip 4. Nesil EPYC işlemcilerin, optimize edilmiş bir sürümünü içeren genişletilmiş bir AMD EPYC serisi. 
    • AMD XDNA uyarlamalı IP’yi bütünleştiren ilk işlemciler, 2023 için planlanan “Zen 4” mimarisi tabanlı “Phoenix Point” mobil işlemciler
    • AMD’nin yarı özel silikon tekliflerini nasıl genişleteceğine dair ayrıntılar.
  • Xilinx’in satın alımı sayesinde bir araya getirilen eşsiz bir donanım ve yazılım yetenekleri ile yaygın AI pazarına liderlik etme stratejisi.
  • Stratejik nihai pazarlarla uyum sağlamak için uzun vadeli finansal model ve raporlama segmentleri güncellendi.
  • “Birlikte ilerliyoruz”: AMD inovasyon hikayesinin evrimini ve şirketin liderlik ürünlerini tamamlayan yeni bir marka platformu.

 

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -