23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaDonanımAMD, CES 2022’de yeniliklerini duyurdu

AMD, CES 2022’de yeniliklerini duyurdu

AMD, 2022 Ürün Prömiyeri adını verdiği canlı yayın etkinliğinde içerik üreticileri ve oyuncular için yeni ürünlerini duyurdu. AMD Başkanı ve CEO’su Dr.Lisa Su, düzenlenen canlı yayın etkinliğinde aşağıda detaylarını da görebileceğiniz 30’dan fazla yeni duyuruya imza attı.

• Dizüstü bilgisayarlar için mevcut en güçlü tümleşik grafik yapısına sahip 20 yeni AMD Ryzen 6000 Serisi işlemci 

• İnce ve hafif dizüstü oyuncu bilgisayarları için optimize edilmiş üç yeni AMD Radeon RX 6000S Serisi GPU

• Birinci sınıf dizüstü oyuncu bilgisayarları için beş yeni AMD Radeon RX 6000M Serisi GPU

• 1080p oyun deneyimi için yeni Radeon RX 6500 XT ve Radeon RX 6400 masaüstü grafik kartları

• AMD Advantage dizüstü bilgisayarlarda performansı artırmak ve pil ömrünü uzatmak için tasarlanmış güncellenmiş AMD akıllı teknolojileri

• Yakında çıkacak olan ve AMD Radeon Süper Çözünürlük (RSR) sürücü tabanlı yükseltme teknolojisini içeren yeni AMD Software: Adrenalin Edition sürümü 

AMD tüketiciler, oyuncular ve profesyoneller için 20’den fazla yeni AMD Advantage dizüstü bilgisayar ile birlikte önde gelen PC sağlayıcılarından 200’ün üzerinde yeni premium AMD destekli dizüstü bilgisayarın sunulacağını da belirtti. 

Ayrıca, oyun performansında önemli bir artış sağlamak için 3D yığın yongalara sahip endüstrinin ilk tüketici PC işlemcisi olan Ryzen 7 5800X3D masaüstü işlemcisi de tanıtıldı. Yeni nesil 5nm “Zen 4” CPU çekirdeğine, LGA soketine, ve PCI-Express 5.0 ve DDR5 bellek desteğine sahip yeni AM5 Soket platformuna dayalı Ryzen 7000 Serisi masaüstü işlemcilerin 2022 yılının ikinci yarısında çıkacağı da belirtildi.

Dr. Su, “PC pazarının her segmenti için yüksek performanslı bilgi işlemde sınırları zorlayan 30’dan fazla yeni işlemciyi piyasaya sürmeye başlamaktan heyecan duyuyoruz. En yeni Ryzen ve Radeon işlemcilerimiz oyunculara, içerik üreticilere ve profesyonellere daha fazla performans, yeni özellikler ve farklı deneyimler getirerek ürün gamımızı önemli ölçüde genişletiyor. 2022, PC endüstrisi ve AMD için son derece güçlü bir yıl olacak gibi görünüyor.” dedi.

AMD Ryzen 6000 Serisi İşlemciler

Dizüstü bilgisayar alanındaki liderliğini pekiştiren AMD, yüksek verimli 6nm “Zen 3+” çekirdek mimarisi üzerine inşa edilen ve şimdiye kadarki en hızlı Ryzen mobil işlemci deneyimini sağlamak için AMD RDNA 2 mimarisi tabanlı tümleşik grafikleri içeren AMD Ryzen 6000 Serisi işlemcilerini duyurdu. 

• İnce ve hafif dizüstü bilgisayarlarda performans ve verimliliğin mükemmel karışımını sağlamak için optimize edilmiş AMD Ryzen 6000 U-Serisi işlemciler ve oyun, içerik oluşturma için çözüm sunan Ryzen 6000 H-Serisi işlemciler dizüstü bilgisayarlarda AMD Ryzen işlemci ailesine katılıyor.

• AMD, Ryzen 6000 Serisi işlemcilerle Wi-Fi 6E, LE ses destekli Bluetooth 5.2, PCI Gen 4 ve LPDDR5 bellek dahil olmak üzere tamamen yeni bağlantılı dizüstü bilgisayar platformunu kullanıyor.

• ASUS, HP ve Lenovo dahil olmak üzere dünyanın önde gelen dizüstü bilgisayar üreticileri, AMD işlemcilerle desteklenen sistemleri Şubat 2022’den itibaren pazara sunacak ve bu yıl sonuna kadar 200 sistemin piyasaya sürülecek.

AMD Radeon Grafik Güncellemeleri

Oyun alanında çok önemli bir yılı geride bırakan firma, AMD Radeon mobil ve masaüstü ürün ailelerindeki yeni modellerini de duyurdu.

• Genişletilmiş AMD Radeon RX 6000M mobil grafik serisi, yeni nesil premium dizüstü bilgisayarlar için epik oyun performansı sunuyor.

• Yeni AMD Radeon RX 6000S mobil grafik serisi, inanılmaz derecede ince ve hafif dizüstü oyuncu bilgisayarlarına güç açısından verimli ve yüksek performanslı oyun deneyimi sunmak için optimize edilmiştir.

• Masaüstü bilgisayarlar için AMD Radeon RX 6500 XT ve Radeon RX 6400 grafik kartları, popüler AAA ve e-spor oyunları için 1080p çözünürlükte inanılmaz oyun deneyimlerini daha fazla oyuncunun erişimine sunmak üzere tasarlanmıştır.

AMD Software: Adrenalin Edition

AMD Software: Adrenalin Edition uygulamasının gelecek sürümü, binlerce oyunda yüksek kaliteli görsellerle artan performans düzeylerini ortaya çıkaran sürücü tabanlı yeni bir yükseltme teknolojisi olan AMD Radeon Süper Çözünürlük (RSR) dahil olmak üzere birçok yeni ve gelişmiş özellik sunuyor.

AMD Advantage Framework ve AMD Akıllı Teknolojileri

AMD Advantage dizüstü bilgisayarlar, sınıfının en iyisi oyun deneyimleri sunarak yeni performans ve yanıt süreleri sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu modeller AMD Radeon RX 6000M Serisi veya Radeon RX 6000S Serisi mobil grafik kartı, AMD Ryzen 5000 Serisi veya Ryzen 6000 Serisi mobil işlemcileri, özel AMD akıllı teknolojileri ve diğer gelişmiş sistem tasarımı özelliklerini bir araya getiriyor. AMD Advantage serisi, 2022’de yeni AMD Ryzen işlemciler, AMD Radeon grafik kartları ve 20’den fazla yeni dizüstü bilgisayar tasarımıyla genişlemeye devam edecek. 

AMD Ryzen Masaüstü Momentum Güncellemeleri

Masaüstü alanında kaydedilen ilerlemeyi sergileyen AMD, 2022 yılı için masaüstü yol haritasını açıkladı.

• AMD 3D V-Cache teknolojisine sahip yeni Ryzen 7 5800X3D masaüstü işlemcisi, dünyanın en hızlı oyun deneyimini sunuyor ve bu bahar AMD’nin AM4 Soketi için satışa sunulacak.

• AMD ayrıca Ryzen 7000 Serisi işlemciler, 5nm üretim üzerine kurulu yeni nesil “Zen 4” çekirdek tabanlı işlemciler ve 2022’nin ikinci yarısından itibaren benzersiz işlemci liderliği sağlayacak yeni AM5 Soketinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -