23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaİşlemciAMD’den 2022 yılının ilk çeyreğinde rekor gelir

AMD’den 2022 yılının ilk çeyreğinde rekor gelir

AMD’nin net geliri, bir yıl önceki 555 milyon dolara ve önceki çeyrekte 974 milyon dolara kıyasla 786 milyon dolar oldu. Yıllık artış, esas olarak yüksek işletme gelirinden kaynaklandı. AMD, 2022’nin ilk çeyreği sonuçları, 14 Şubat 2022‘de sona eren Xilinx‘in satın alımından elde edilen kısmi çeyrek mali sonuçlarını da içerdiğinden, Xilinx hariç tutulduğunda AMD, 5,3 milyar dolarlık rekor üç aylık gelire imza atmış oldu.

AMD, Xilinx’i satın alarak yarı iletken endüstrisi tarihindeki en büyük satın alma işlemini tamamlarken, endüstrinin lider yüksek performans ve uyarlanabilir bilgi işlem şirketini oluşturdu. AMD Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su, “İlk çeyrek, rekor gelir elde ettiğimiz ve stratejik Xilinx satın alımını tamamladığımız için AMD’yi dönüştürme yolculuğumuzda önemli bir dönüm noktası oldu. İşletmelerimizin her biri, EPYC sunucu işlemci gelirinin üst üste üçüncü çeyrekte iki katından fazla artmasının öncülüğünde, yıldan yıla önemli bir çift haneli yüzdeyle büyüdü. AMD’nin daha yüksek organik büyümesini ve büyüyen Xilinx işinin eklenmesini yansıtan artan tam yıl rehberliğimiz sayesinde, liderlik ürünlerimize yönelik talep güçlü kalmaya devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Xilinx’den sonra Pensando’yu da satın aldı

AMD, ilk çeyrekte programlanabilir işlemciler üreten ve yazılım platformu hizmeti veren startup şirketi Pensando’yu yaklaşık 1,9 milyar dolara satın almak için bir anlaşma yaptığını da duyurdu. Pensando’nun hizmet platformu, AMD’nin veri merkezi ürün portföyünü, yüksek performanslı bir veri merkezi işlem birimi (DPU) ve halihazırda Goldman Sachs, IBM Cloud, Microsoft Azure ve Oracle Cloud dahil olmak üzere bulut ve kurumsal müşteriler arasında geniş ölçekte devreye alınan yazılım ağı ile genişletecek.

AMD, ilk çeyrekte aynı zamanda teknik bilgi işlem iş yüklerinde liderlik performansı, endüstrinin en büyük L3 önbelleği ve modern güvenlik özellikleri sunan AMD 3D V-Cache teknolojisine sahip 3. Nesil AMD EPYC işlemcilerin genel kullanıma sunulduğunu da duyurdu.

Yine ilk çeyrekte, AMD’nin bulut müşterileri, günümüzün en önemli iş yükleri için güçlü performans sunan 465 bulut sunucusuyla AMD EPYC işlemci destekli hizmetlerini genişletmeye devam etti.

Microsoft Azure, HBv3 sanal makinelerini (VM’ler) AMD 3D V-Cache teknolojisine sahip 3. Nesil AMD EPYC işlemcilere yükselterek, Azure yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) platformuna şimdiye kadarki en hızlı eklemeyi sağladı.

AMD EPYC işlemciler Google Could ve Amazon sunucuları destekliyor

AMD EPYC işlemciler ilk çeyrek itibariyle artık yeni, bilgi işlem için optimize edilmiş Google Cloud C2D VM’lerine güç veriyor ve müşterilere elektronik tasarım otomasyonu ve hesaplamalı akışkanlar dinamiği gibi alanlarda HPC iş yükleri için güçlü performans getiriyor.

AMD, HPC iş yükleri için yeni Amazon EC2 Hpc6a bulut sunucularını ve bilgi işlem yoğun iş yükleri için Amazon EC2 6a bulut sunucularını güçlendirerek önceki nesle göre daha iyi fiyat performansı sunuyor.

AMD ilk çeyrekte ürün gamını oyuncular ve içerik üreticileri için yüksek performanslı AMD Ryzen masaüstü işlemcileri ile genişletti.

AMD Ryzen 7 işlemciler duyuruldu

2022’nin ilk üç ayında, AMD 3D V-Cache teknolojisine sahip ve sektörün ilk 3D yığınlı çipli x86 PC işlemcisine sahip ilk Ryzen işlemcisi olan Ryzen 7 5800X3D de duyuruldu. Ryzen 7 5800X3D işlemciler, rakip işlemcilerin yığın cache teknolojisi olmadan kıyaslandığında seçili oyunlarda en iyi oyun performansını sunuyor.

Yine aynı süreçte, Lenovo iş bilgisayarları ürün gamını, tam kapasite çalışarak baskın bir performans ile en iyi şekilde profesyonel iş yükünün altından kalkacak olan Ryzen Threadripper PRO 5000 WX-Series işlemcilere sahip ThinkStation P620 ile genişletti.

AMD ayrıca Ryzen masaüstü işlemci portfolyosunu teknoloji tutkunlarının çok daha fazla özelleştirilmiş oyun deneyimi yaşamasını sağlayacak altı yeni “Zen 3” ve “Zen 2” işlemcileri ile de genişletti.

AMD, yönetim kurulunun yeni 8 milyar dolar pay geri alım programını onayladığını duyurdu. Bu program, geçen yıl duyurulan 4 milyar dolar pay geri alım programına ek olarak uygulanacak.

AMD, yine ilk çeyrekte 3 milyar dolarlık bir kredi imkanına erişerek şirketin çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) hedeflerine olan bağlılığını pekiştirdi.

AMD, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Dr. Lisa Su’nun yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam edeceğini ve John E. Caldwell’i baş bağımsız direktör olarak seçtiğini de duyurdu. Eski Xilinx yönetim kurulu üyeleri Jon Olson ve Elizabeth Vanderslice de Xilinx’in satın alınmasıyla birlikte AMD yönetim kuruluna katıldı.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -