22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaİşlemciAMD'nin yeni nesil 3D V-Cache teknolojisine sahip ilk işlemcisi bu ay raflarda...

AMD’nin yeni nesil 3D V-Cache teknolojisine sahip ilk işlemcisi bu ay raflarda olacak

AMD‘nin yeni nesil 3D V-Cache teknolojisine sahip ilk tüketici CPU’su Ryzen 7 5800X3D son gelen haberlere göre fabrikasyon sürecini tamamladı ve bu ayın sonuna kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor. AMD Ryzen 7 5800X3D, AM4 soketini kullanacak. 8 çekirdekli, 16 iş parçacıklı yeni işlemci Zen3 masaüstü ürün ailesinin bir parçası ve Vermeer-X mimarisine dayanıyor. Onu önceki seriden ayıran ise 3D V-Cache teknolojisi ile abilerini geride bırakması.

3D V-Cache, AMD’nin yığılmış L3 (96MB) bellek teknolojisi sayesinde yaklaşık % 15 daha yüksek performans vaat ediyor. Öyle ki yeni Ryzen 7 5800X3D oyun testlerinde AMD’nin üst düzey Ryzen işlemcilerinden 5900X‘i geride bırakıyor. Performansı artışı bununla da kalmıyor ve Intel tarafında amiral gemilerinden Core i9-12900K‘yı geçiyor.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -