22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaEkran KartıAMD Radeon Software Adrenalin 21.9.1 sürücüsü çıktı

AMD Radeon Software Adrenalin 21.9.1 sürücüsü çıktı

AMD bugün Radeon Software Adrenalin sürücü paketinin en son sürümünü yayınladı. Sürüm 21.9.1 bir dizi yeniliği de beraberinde getiriyor. İlk olarak uyumlu bir platformla kullanıldığında AMD Radeon RX 5000 serisi (RDNA) grafik işlemcileri için Akıllı Erişim Belleği (PCI Resizable BAR) desteği sunuluyor. Bunun yanı sıra “Call of Duty Vanguard Açık Beta” ve “Deathloop” için optimizasyon ekleniyor. Sürücüler ayrıca yeni birkaç Vulkan API uzantısını da pakete dahil ediyor.

Yeniliklerin belki de en büyüğü ise AMD Otomatik Hız Aşırtma özelliğinin eklenmiş olması. AMD Ryzen 5000 serisi işlemciler ve Radeon RX 6000 serisi ekran kartına sahip makinelerde, Otomatik Hız Aşırtma özelliği, CPU yükünü algılayarak işlemcinin nominal maksimum yükseltme frekansını 50 MHz‘lik artışlarla otomatik güncelleyecek. Bu özellik ayrıca RX 6000 serisi GPU’ları otomatik olarak overclock edebilecek. Bu özelliği kullanmak için Radeon Yazılımındaki Ayar sekmesini açıp Ayar Kontrolü sekmesindeki “Otomatik Hız Aşırtma” seçeneğini aktif etmek yeterli. Son olarak, Adrenalin 21.9.1 paketi yaklaşmakta olan Windows 11 işletim sistemi için de destek sunuyor.

DOWNLOAD: AMD Radeon Software Adrenalin 21.9.1

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -