22.9 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaDonanımAMD Ryzen'in 5. Yılını kutluyor

AMD Ryzen’in 5. Yılını kutluyor

AMD, Ryzen işlemci ailesinin beşinci yıl dönümünü son yıllarda elde ettiği gelişimi, inovasyonlarını ve liderliğini anlatan bir video ile kutladı. Ayrıca performans iyileştirmelerinden paketleme yetkinliği ve verimlilikteki gelişmelere kadar sektör için yeni standartlar belirlediklerini, gelecek yıllarda yenilik yapmaya devam etmeyi dört gözle beklediklerini de ekledi.

Yayınlanan bu özel videoda değinilen ana başlıklar ise şöyle;

· AMD, performans, verimlilik, bağlantı, süreç ve paketlemede liderliği sürdürmeye devam etmek için “Zen” mimarisine kendini adamış durumda.

· Oyunlarda ortalama %15 performans artışı sunan 3D V-cache, 2022 yılının ilk yarısında AM4 platformunda Ryzen tabanlı ürünlere geliyor.

· AM5, yeni nesil bağlantı – DDR5, PCIe Gen 5, en yeni Giriş / Çıkış standartları ve mevcut AM4 soğutucularla uyumluluk için 2022 yılı hedefleniyor.

· AMD, telekonferans için gürültü engelleme ve makine öğrenimi algoritmaları gibi sabit işlevli hızlandırıcılar üzerinde çalışıyor.

· AMD, dizüstü bilgisayarlarda güç verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için yeni güç durumları ve çoklu güç yönetimi profilleri üzerinde çalışıyor. 

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -