22.9 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaEkran KartıAMD yeni grafik kartlarını tanıttı

AMD yeni grafik kartlarını tanıttı

AMD en zorlu oyunlarda 4K ve daha yüksek çözünürlüklü oyunları desteklemek için olağanüstü performans ve enerji verimliliği sağlayan oyun grafik kartları AMD Radeon RX 7900 XTX ve Radeon RX 7900 XT modellerini tanıttı.

Gelişmiş AMD chiplet tasarımına sahip dünyanın ilk oyun grafik kartları olan ve çığır açan AMD RDNA 3 mimarisi üzerine inşa edilen yeni modeller, oyun deneyimini güçlendiren bir dizi yeni ve geliştirilmiş özellik sunuyor. Grafik kartlarının sahip olduğu temel özellikler şu şekilde;

  • AMD RDNA 3 Mimarisi: Yeniden tasarlanan işlem birimleri ve ikinci nesil AMD Infinity Cache teknolojisine sahip RDNA 3 mimarisi, AMD RDNA 2’ye göre watt başına %54’e kadar daha fazla performans sunuyor.
  • Chiplet Tasarımı: Dünyanın chiplet tasarımına sahip ilk oyun GPU’su, %54’e kadar daha iyi güç verimliliği sayesinde %15’e kadar daha yüksek frekans değeri sağlıyor.
  • Nesil Yükseltme: Amiral gemisi olan AMD Radeon RX 7900 XTX modeli, Radeon RX 6950 XT modeline göre 1,7 kata kadar daha yüksek 4K performansı sunuyor.
  • DisplayPort 2.1 Desteği: UHBR 13.5 ile DisplayPort 2.1 teknolojisini destekleyen sektörün tek üst düzey oyun grafik kartları, yeni nesil ekranlarda yüksek tazele değeriyle 4K (480Hz’e kadar) veya 8K (165Hz’e kadar) oyun oynamayı mümkün kılıyor.

AMD, 8 Kasım 2022’de Forza Horizon 5’te sunulması beklenen popüler FidelityFX Super Resolution (FSR) geçici yükseltme teknolojisinin bir sonraki sürümü FSR 2.2 de dahil olmak üzere yazılım paketindeki çeşitli güncellemeleri duyurdu. 2023 yılında ise AMD Fluid Motion Frames teknolojisine sahip FSR 3‘ün piyasaya sürülmesi planlanıyor.

AMD ayrıca, AMD Advantage’i masaüstü bilgisayarlara taşıyarak en üst düzey AMD Ryzen 7950x işlemcileri ve AMD Radeon RX 7900 XTX ekran kartlarını AMD Software ile bir araya getiren “AMD Advantage for Desktop PC” versiyonunu dai duyurdu: Adrenalin Edition ve AMD akıllı teknolojileriyle bir araya getirerek oyuncular ve içerik üreticiler için en üst düzey bir platform sunulacak.

 AMD Radeon RX 7900 Serisi grafik kartlarının 13 Aralık‘tan itibaren AMD.com’dan ve Aralık ortasından itibaren AMD kart ortaklarından temin edilebilmesi planlanıyor.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -