24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaDonanımASUS, Dünyanın ilk 540 Hz oyuncu monitörünü tanıttı

ASUS, Dünyanın ilk 540 Hz oyuncu monitörünü tanıttı

ASUS, dünyanın ilk 540 Hz oyuncu monitörü ROG Swift Pro PG248QP‘yi duyurdu. Monitör, standart TN panellerinden %60 daha hızlı yanıt süreleri, süper hızlı yenileme hızları sunacak ve şaşırtıcı netlik sağlayan yeni e-spor TN (E-TN) teknolojisini kullanacak.

Ultra hızlı 540 Hz (OC) yenileme hızına sahip 24,1 inç FHD (1920 x 1080) çözünürlük ile gelecek monitörde G-SYNC işlemci ve yerleşik NVIDIA Reflex Analyzer kullanılıyor. Ek olarak yerleşik ESS DAC, surround sesin yanı sıra sıfıra yakın ses gecikmesi hedefleniyor. Yine profesyonel oyuncular için daha fazla masaüstü alanı sağlamak amacıyla geri çekilebilir ve kilitli pençelere sahip yeni bir stand tasarımı kullanılmış.

ASUS’un bir diğer oyuncu monitörü ise ROG Swift OLED PG27AQDM modeli olcak. Bu monitör süper hızlı 240 Hz yenileme hızı ve 0,03 ms tepki süresi ile ilk ROG 1440p OLED oyuncu monitörü olma özelliğine sahip. Tüm aydınlatma koşullarında daha iyi bir izleme deneyimi için yansımaları azaltan parlama önleyici mikro dokulu kaplama ile birlikte geliyor ve 1.000 nit maksimum parlaklık sunuyor.

Bu monitörün bir diğer özelliği ise soğutma sisteminin termal tasarımı, yanmayı azaltmaya yardımcı olmak için büyük ölçüde geliştirilmiş. Soğutmayı iyileştirmek için özel bir soğutucu ve yeni bir iç düzen ile geliyor. Dahili hava akışı optimize edilmiş ve üstteki havalandırma delikleri daha iyi ısı dağılımı için daha da büyütülmüş. Bu sayede ortalama sıcaklığın diğer 27 inç OLED oyun monitörlere kıyasla %5 daha düşük kalması sağlanmış. Monitördeki akıllı voltaj optimizasyonu sayesinde ise uygulanan voltaj miktarı kontrol edilerek her piksel için tutarlı bir parlaklık sunulması hedeflenmiş. ASUS her iki model için de henüz bir fiyat bilgisi paylaşmadı.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -