22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaDonanımASUS, ROG Crosshair VIII Impact anakart modelini tanıttı

ASUS, ROG Crosshair VIII Impact anakart modelini tanıttı

ASUS, AM4 soketli yeni ROG Crosshair VIII Impact anakart modelini tanıttı. Mini-ITX’den hallice olan bu model AMD’nin en son X570 çipsetini kullanıyor. Daha çok ITX oyun kasaları için uygun olan anakartın boyutları 203 mm x 170 mm olarak belirlenmiş.

ROG Crosshair VIII Impact, 24-pin ATX ve 8-pin EPS güç konektörleri ile geliyor. 8 fazlı VRM tasarımı ise AM4 SoC’unu besliyor. Anakartta çift DDR4 DIMM yuvası mevcut. Buna ek olarak bir diğer genişleme yuvasına PCI-Express 4.0 x16 bağlantısı yapılabiliyor ve ilginçtir ki SO-DIMM.2 olarak adlandırılmış. Fiziksel olarak PCIe 4.0 x4 veya SATA 6 Gbps kablolamalı bu genişleme yuvasına iki adet M.2-2280 bağlanabiliyor.

ASUS bu modelde dört adet SATA 6 Gbps portu sunuyor. Yine anakartın PCIe x16 yuvasının hemen altında gizlenmiş bir yuva yer alıyor. Bu da ana PCB’den fiziksel olarak izole edilmiş ve EMI korumalı Realtek ALC1220’ye sahip SupremeFX Impact IV yerleşik ses çözümüne ev sahipliği yapıyor. Ana CODEC, ana stereo kanalı için ESS Sabre ES9023P DAC ile de-pop devre ve kondansatörler barındırılıyor.

Yonga seti ve VRM, arka G/Ç alanının yakınında bulunan aktif soğutma için çift fan kullanıyor. ROG Strix X570-I Gaming’dekine benzer bir bileşik soğutucu düzeneği olduğunu söylemek mümkün. PCB’de ise ilave ısı dağılımı için metal bir arka plaka kullanılmış.

Ağ seçenekleri arasında ise tümü Intel yapımı denetleyiciler tarafından yönetilen 802.11ax Wi-Fi 6 WLAN, Bluetooth 5.0 ve gigabit Ethernet yer alıyor. USB bağlantılarında biri C tipi olan altı adet 10 Gb/sn USB 3.1 bağlantı noktası ve ikisi arka panelde bulunan, dört başlıklı dört adet 5 Gbps bağlantı noktası geliyor. Arka tarafta yine POST kod ekranı ve net CMOS, USB BIOS Flashback ve sıfırlama düğmeleri yer alıyor. ASUS, ROG Crosshair VIII Impact‘in satış fiyatını ise 450 ABD Doları civarında listeliyor.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -