22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerASUS, ROG Strix GeForce RTX 2080 SUPER White Edition'ı duyurdu

ASUS, ROG Strix GeForce RTX 2080 SUPER White Edition’ı duyurdu

ASUS geçtiğimiz yılın Kasım ayında White Edition etiketiyle ROG Strix RTX 2080 Ti ekran kartını kullanıcılar ile buluşturmuştu. Bu defa yine aynı tasarım özelliklerine sahip ROG Strix GeForce RTX 2080 SUPER White Edition‘ı duyurdu. 

Bu modelde ROG ekran kartlarının yeni nesli için tasarlanan Eksen Teknolojili Fanlar kullanılıyor. Bu fanlar daha uzun kanatlara sahip olmak için daha küçük yuvalar kullanıyor ve aşağı yönlü hava basıncını artırmak için bir bariyer halkasından yararlanıyor. Ekran kartının tasarımına bakacak olursak beyaz bir çerçeve ile beyaz renkte fanlar ve ön/arka plakaların tercih edildiğini görüyoruz.

En kaliteli GPU yongalarının özel olarak seçilmesiyle imal edilmiş sınırlı sayıda üretilecek bu kart, GPU ve belleklerdeki agresif fabrika çıkışı hız aşırtması sayesinde kararlı bir performans artışı sağlıyor. Ekran kartı, bu agresif teknik özelliklerin desteklenmesi için de üst düzey performans ve soğutma bileşenleri içeriyor.

ROG Strix RTX 2080 SUPER O8G’nin 1650 MHz‘lik temel hızı Boost ile 1860 MHz‘e ulaşıyor. TU104 silikon mimarili ekran kartının GDDR6 bellekleri ise efektif olarak 15.5 Gbps hıza sahip. Yine 3,072 CUDA çekirdeği, 384 tensor, 48 RT çekirdeği ile 192 TMU ve 64 ROP ünitesi özellikleri arasında yer alıyor.

ROG Strix RTX 2080 SUPER White Edition’da ön muhafaza ve arka plakada Aura RGB aydınlatma yer alıyor. Tamamen özelleştirilmiş bir oyun sistemi için Aura Sync yazılımını kullanarak uyumlu ürünlere bağlanmak mümkün. Bu sayede ışıkları müziğe göre senkronize edebiliyor, sıcaklığa göre renk değiştirmelerini sağlayabiliyor veya çeşitli desen ve sabit yanma seçeneklerinden birini seçebiliyoruz. 

  • NVIDIA TURING: ASUS GeForce RTX ekran kartları, Turing GPU mimarisi ve tamamen yeni RTX platformundan güç alıyor. Önceki nesil ekran kartlarından 6 kata kadar daha fazla performans sağlayan yeni kartlar gerçek zamanlı ray tracing ve yapay zekanın gücünü oyunlara taşıyor.
  • DirectX 12: Daha gerçekçi oyunlar için yeni görsel efektlere ve işleme tekniklerine güç verin.
  • 4K: GeForce RTX ile üstün 4K oyun deneyimine geçiş yapın ve günümüzün en büyük oyunlarının tadını inanılmaz detaylarla çıkarın.
  • Eksen Teknolojili Fanlar, genel olarak daha iyi bir tasarıma ve IP5X toz dayanıklılığına sahip.
  • MaxContact Teknolojisi, daha gelişmiş termal aktarım için GPU yongasına 2 kat daha fazla temas ediyor.
  • 0dB Teknolojisi yüksek performans gerektirmeyen oyunları sessiz bir şekilde oynamanızı sağlıyor.
  • 2.7-Slot Tasarımı, üç adet güçlü Eksen Teknolojili fanlardan tam anlamıyla yararlanarak soğutma yüzeyi alanını genişletiyor.
  • Auto-Extreme Teknolojisi, güvenilirliği artırmak için otomasyondan yararlanıyor.
  • PCB’nin bükülmesini ve iletken hatların hasar görmesini önleyen bir Koruyucu Arka Plaka ile güçlendirildi.
  • GPU Tweak II, kullanışlı performans ayarları, termal kontroller ve sistem takibi sunuyor.

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -