22.9 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerASUS ROG ve AMD Dünyanın ilk DSC destekli monitörünü tanıttı

ASUS ROG ve AMD Dünyanın ilk DSC destekli monitörünü tanıttı

AMD’nin Next horizon etkinliğinde ASUS ROG, dünyanın ilk Ekran Akışı Sıkıştırma (DSC) özelliğine sahip monitörünü tanıttı. 

43 inçlik boyutuyla bu canavar tek bir veri kablosu ile 4K çözünürlükte 144 Hz oyun oynatabilmek için DSC’yi kullanıyor. Bu yeni teknoloji sayesinde potansiyel kayıplara yol açan kroma alt örneklemesine takılı kalmadan AMD’nin Navi çipleri DSC’yi kullanarak DisplayPort 1.4’ün sınırlarını ortadan kaldırıyor. Bildiğiniz üzere 120Hz üzerinde 4K çözünürlük oldukça zor bir iş. Basitçe anlatmak gerekirse 120Hz’de 4K’ya ulaşmak için veya 144Hz’e çıkmak için tavizlerin verilmesi gerekiyor. Bu da düşük renk kalitesinde kapsamlı kroma örneklemesinin ortaya çıkmasıyla sonuçlanıyor.

ASUS bu modelde FreeSync 2 HDR desteği, HDR içeriği için artırılmış kontrast ve geliştirilmiş görseller için 10 bit renk derinliği, HDR 1000 garantisi veriyor. Yine DCI-P3 gamının % 90’nı sağlanıyor. Ürünün fiyatı ve çıkış tarihi konusunda ise henüz bir açıklama yer almıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -