13.1 C
İstanbul
14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerBiden, Teksas'da çip üretimini artırmak için Samsung'a 6,4 milyar dolar hibe verdi

Biden, Teksas’da çip üretimini artırmak için Samsung’a 6,4 milyar dolar hibe verdi

Intel geçen ay 8,5 milyar dolar hibe alırken Tayvanlı TSMC, Amerikan üretimini geliştirmek için Nisan ayında 6,6 milyar hibe almıştı.

Reuters’ın haberine göre Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin Güney Koreli Samsung Electronics’e, ABD çip üretimini artırmaya yönelik daha geniş bir çabanın parçası olarak Teksas’ın merkezindeki çip üretimini genişletmesi için 6,4 milyar dolara kadar hibe vereceğini söyledi.

Ticaret Bakanlığı Sekreteri Gina Raimondo, bunun aynı zamanda Samsung’un Austin, Teksas’taki yarı iletken tesisini genişletmesine olanak tanıyacağını, havacılık, savunma ve otomotiv endüstrileri için çip üretimini artıracağını ve ulusal güvenliği güçlendireceğini de sözlerine ekledi.

Samsung Electronics eş CEO’su Kyung Kye Hyun şunları söyledi: “ABD’li müşterilerin AI çipleri gibi gelecekteki ürünlere yönelik beklenen talep artışını karşılamak için fabrikalarımız en son proses teknolojileriyle donatılacak ve ABD yarı iletken tedarik zincirine güvenlik getirilmesine yardımcı olacak.”

Samsung, 2026 yılında üretime başlamayı beklediğini söyledi. Analistler, şirketin muhtemelen pilot üretim hattında 4 nanometrelik çipler üretmeye başlayacağını ve sonunda 2 nanometrelik çiplere genişleyeceğini tahmin ediyor.ekleniyor.

Ayrıca Intel geçen ay 8,5 milyar dolar hibe alırken Tayvanlı TSMC, Amerikan üretimini geliştirmek için Nisan ayında 6,6 milyar hibe aldı.

Editörün Notu: Bu tip hibeler aslında ülkelerin kendilerine yaptıkları küçük yatırımlar. Örneğin bu haberde Biden 6,4 Milyar USD hibe yapmış gibi gözüküyor ama aslında Samsung’un önümüzdeki on yıl Teksas’taki tesislerini inşa etmek ve genişletmek için yaklaşık 45 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor. Yani bu bir hibe değil, geleceğe yapılan bir yatırım. Bu anlayışın hızla ülkemize benimsenmesi gerekiyor.

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

1 Yorum

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -