23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerÇinli donanım üreticisi Nvidia'nın GTX 1080'ine rakip olacak bir GPU geliştiriyor

Çinli donanım üreticisi Nvidia’nın GTX 1080’ine rakip olacak bir GPU geliştiriyor

GPU endüstrisi yirmi yılı aşkın bir süredir NVIDIA ve AMD’nin dominesi altında ilerliyor. Her ne kadar Intel’in kendi GPU çözümleri üzerinde çalıştığını bilsek de bu durumu değiştirecek ilk rakip Çin’den geleceğe benziyor.

Çangşa’da Jingjia Microelectronics Co. Ltd. için çalışan Çinli satıcı Jingjia Micro, JM9271 olarak bilinen çiplerinin Nvidia’nın GeForce GTX 1080’ni kadar hızlı olacağını iddia ediyor. Firmanın hali hazırda yeni GPU’su JM7200, GeForce GT 640’a eşdeğer bir performans sunuyor. Avantajı ise Nvidia’nın 50W’ına karşılık 10 watt’tan daha az bir TDP’ye sahip olması geliyor. Geliştirilmekte olan bir diğer GPU’ları JM9231’in ise GeForce GTX 1050’ye rakip olduğu söyleniyor.

Konuyla ilgili olarak Tom’s Hardware, Jingjia Micro’yu 2006 yılında kurulmuş elektrikli bileşen tasarımı ve üretimi konusunda uzmanlaşmış askeri-sivil bir şirket olarak tanımlıyor. Buna ek olarak firmanın, Çin’in 65nm’de üretilen ilk yerli GPU’su JM5400’de imzası bulunuyor. Ardışık çiplerde ise şirketin 28nm’de başarılı olduğuna vurgu yapılıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -