15.7 C
İstanbul
19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerDeepfake uygulamalarına bir yenisi daha eklendi!

Deepfake uygulamalarına bir yenisi daha eklendi!

Sadece tek bir fotoğraf ile yüzlerce film ve TV şovundan sahnelere kendimizi eklememizi sağlayan yeni derin yüz takas uygulaması olan Zao, Çin’de viral olmuş durumda. Bloomberg uygulamanın Cuma günü piyasaya sürüldüğünü ve hızla Çin iOS App Store‘da en fazla indirilen uygulama olduğunu söylüyor. 

Twitter kullanıcısı Allan Xia, Leonardo Dicaprio’nun yer aldığı bazı sahnelerde yapılan değişikliği 30 saniyelik bir klib ile uygulamanın neler yapabileceğini gösteriyor. Xia’ya göre, klipler tek bir fotoğraf sayesinde sekiz saniyenin altında bir sürede oluşturuluyor. Bloomberg ise uygulamanın bir dizi fotoğraf çekme sürecinde kullanıcılara rehberlik ettiğini ekliyor.

Elbette bu gibi uygulamalar başta eğlenceli gözükse de bir dizi yasal problem ve sorunu beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz aylarda oldukça popüler olan bir başka uygulama FaceApp gibi Zao’nun yaratıcıları da kullanıcı gizliliğine yönelik algılanan bir tehdit olarak ters tepkilerle karşı karşıya. Bakalım önümüzdeki süreçte gelişmeler neler olacak hep birlikte göreceğiz.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -