23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerElon Musk'ın Neuralink'i için testler önümüzdeki yıl başlayacak

Elon Musk’ın Neuralink’i için testler önümüzdeki yıl başlayacak

İnsanları ve bilgisayarları birbirine bağlamak için ultra yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine arayüzleri oluşturmayı hedefleyen Elon Musk ve şirketi Neuralink için testlerin önümüzdeki yıl başlayacağını duyurdu.

Elon Musk’ın beyin ve teknoloji arasında köprü olmasını hedeflediği Neuralink kullanıcıların akıllı telefonları ve bilgisayarları düşünceleriyle kontrol etmelerine izin verebilecek beyne yerleştirilmiş kablosuz bir cihazı “yapay zekası olan bir çeşit sembiyoz”  içeriyor. Musk, önümüzdeki yılın başlarında insanlar üzerinde canlı testlere başlayarak, Standford ve diğer enstitülerdeki bazı beyin cerrahları ile ortaklık ile süreci hızlandırmak istiyor.

 {youtube}https://youtu.be/lA77zsJ31nA{/youtube}

Uzun vadede Neuralink, denek kafasına yerleştirilen elektrotların beynin dışındaki çiplerle kablosuz olarak iletişim kurabilmesine izin vermeyi planlıyor. Şu anda teknoloji oldukça yeni ve kullanılabilmesi için başvuru sahiplerinin kafataslarını Neuralink dişlerini yerleştirmek için gereken ultra ince deliklerin açılmasına kendilerini teslim etmeleri gerekiyor.

Musk’un şirketi fareler üzerinde testler yaptıklarını ve performans sonuçlarının bugünün sistemlerinden daha yüksek olduğunu söylüyor. Öyle ki test edilen fareler olağanüstü veri transferi sonuçları göstermiş. Veriler sıçanın başına yerleştirilmiş bir USB-C portu aracılığıyla yakalanmış ve en iyi akım sensörlerinin sunabileceğinden 10 kat daha fazla hız alınmış.

Eğer Neuralink hedeflediği başarıyı yakalayabilirse insanların beyin veya omurilik yaralanmaları ile başa çıkmasına olanak sağlayacak, tıp bilimi ve diğer alanlarda insani faydaların önünü açacaktır. Hatta işin fantastik boyutuna bakacak olursak dijital avatarları kontrol edebilecek bir gelecek çok uzak sayılmaz bile diyebiliriz.

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -