22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaİşlemciEPYC işlemciler sel vakaları için analiz sağlıyor

EPYC işlemciler sel vakaları için analiz sağlıyor

Earth Observation Data Center for Water Resources Monitoring (EODC), sel uyarı sistemlerini destekleyen ve hayat kurtarmaya yardımcı olabilecek, neredeyse gerçek zamanlı sel takibi yapmak için Lenovo Think System SR635 sunucularına güç sağlayan AMD EPYC işlemcilerini kullanıyor.

Avusturya’nın Viyana kentinde bulunan EODC, sel vakalarını izlemek için uydu radar görüntüleme verilerini kullanan bulut tabanlı, daimî bir küresel sistem olan Global Flood Monitoring Service‘i (GFM) işletiyor. Buradan elde edilen veri daha sonra iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya, sivil güvenliği sağlamaya ve küresel altyapıyı daha iyi yönetmeye yardımcı olmak için kullanılıyor.

Bir dizi sunucu satıcısını araştıran EODC, olağanüstü desteği, yüksek performansı ve hızlı teslimat süreleri nedeniyle AMD EPYC destekli Lenovo ThinkSystem SR635 sunucularını seçti. Sunucuların altı bilgi işlem ve sekiz depolama ağı, EODC’nin sel ihtimali farkındalıklı veri ürünlerini gecikme olmadan hızla sağlayabilen 64 çekirdekli güçlü 2. Nesil AMD EPYC 7702P işlemcilerle donatıldı.

Lenovo ve AMD‘nin teknolojisiyle, EODC, değişen iş yükü modellerine hızla uyum sağlayarak, bulut ortamını kısıtlama olmaksızın esnek bir şekilde genişletebiliyor.

EODC BT Mimarisi ve Operasyonları Başkanı Tom Clark şöyle konuştu: Güçlü 2. Nesil AMD EPYC işlemcilere ve yüksek çekirdek yoğunluğuna sahip Lenovo altyapısı, dünyanın her yerindeki kullanıcılarının bir soruna yanıtı daha iyi desteklemesini sağlamak için hizmet hedefini destekliyor.

AMD‘nin sel vakalarına müdahaleleri zamanında ve doğru jeo-uzamsal bilgilerle daha iyi desteklemeye nasıl yardımcı olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, vaka çalışmasının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -