22.9 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaTeknolojiŞimdiye kadarki en hızlı Ford Transit: Ford Pro Electric SuperVan

Şimdiye kadarki en hızlı Ford Transit: Ford Pro Electric SuperVan

Ford, Goodwood Hız Festivali’nde Ford Pro Electric SuperVan konseptini tanıttı. Şirketin en havalı prototiplerinden biri olan bu canavarda yaklaşık 2000 PS (1972 hp) tamamen elektrikli bir motor yer alıyor ve 0’dan 100 km/s hıza 2 saniye gibi bir sürede ulaşıyor.

Ford’un mühendisleri SuperVan macerasına 1971‘de orta monteli 400 beygir gücündeki V8 motorunu birinci nesil bir Transit’e yerleştirerek başlamıştı. 1984‘te monokok üzerine yerleştirilmiş Mark 2 Transit, Cosworth C100’den 582 beygirlik V8’e dayanan daha özel bir fiberglas gövdeye sahip olan SuperVan 2 ile sahneye çıkmıştı. 1994’te ise SuperVan 3, ikinci nesil Transit’de (Mark 3) Formula 1 arabalarıyla paylaşılan 641 beygirlik Cosworth V8 ile buluşmuştu. Şimdi gelinen nokta ise hem tasarım hem de güç anlamında başka bir seviyeye ulaşmış durumda.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -