23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaDonanımGigabyte, BRIX serisini AMD Ryzen 5000U ile güçlendiriyor

Gigabyte, BRIX serisini AMD Ryzen 5000U ile güçlendiriyor

Intel’in NUC modelleri ile piyasaya girmesinden bu yana mini PC pazarı oldukça gelişti. Pazarda popüler NUC alternatiflerinden biri de Gigabyte‘ın BRIX serisi olmuştu. Şirket seriyi BRIX Extreme ile genişletiyor. Gigabyte yeni modellerde AMD Ryzen 5000U serisi APU’ları temel alıyor. BRIX serisi R3-5300U, R5-5500U ve R7-5700U ile üç farklı seçenek sunacak. Mini PC’ler 15W TDP değeriyle geliyor.

Gigabyte‘ın BRIX serisi aynı zamanda kısa bir süre önce duyurulan yeni AMD RZ608 WiFi 6 ve Bluetooth 5.2 modülünü kullanan ilk cihazlardan olma özelliğine de sahip. Diğer özellikler arasında ise 2.5 Gbps Ethernet, SSD için bir adet M.2 PCIe 3.0 NVMe yuvası, iki adet HDMI 2.0a bağlantı noktası, bir mini DP bağlantı noktası ve DP Alt modlu bir USB-C bağlantı noktası yer alıyor. Bunların her ikisi de DP 1.4‘ü destekliyor ve tüm çıkışlar dört adet 4K ekranla aynı anda kullanılabiliyor. Gigabyte, BRIX Extreme’i düşük profilli bir kasanın yanı sıra 2,5 inç SATA sürücü veya isteğe bağlı bir genişletme modülü barındırabilen biraz daha büyük bir kasada sunacak. BRIX Extreme serisinin 2022‘nin başlarında satışa sunulması bekleniyor. Fiyat konusunda ise henüz bir bilgi yer almıyor.

 

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -