24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaDonanımGoogle Cloud, 3. nesil AMD EPYC işlemcileriyle çalışacak

Google Cloud, 3. nesil AMD EPYC işlemcileriyle çalışacak

AMD, Google Cloud‘un elektronik tasarım otomasyonu (EDA) ve hesaplama gibi alanlarda yüksek performanslı (HPC) iş yükleri için müşterilere güçlü performans ve bilgi işlem gücü sağlayan yeni Google Cloud C2D sanal makinelerinde AMD EPYC işlemcilerinin kullanılacağını duyurdu.

AMD EPYC işlemcileri ve yüksek çekirdek yoğunluğunun yardımıyla, C2D VM’ler, Google Cloud’da bilgi işlem için optimize edilmiş en büyük VM boyutlarını sağlayacak. Ayrıca, EPYC işlemcinin bilgi işlem odaklı iş yüklerine yönelik performansı nedeniyle Google Cloud, C2D VM’lerin, hedeflenen iş yükleri için karşılaştırılabilir boyuttaki, önceki nesil EPYC tabanlı VM’lere kıyasla yüzde 30’a kadar daha iyi performans sağlayabileceğini gösteriyor.

Google Cloud gibi daha fazla bulut hizmeti sağlayıcısının en zorlu ve yoğun iş yüklerini karşılamak için EPYC işlemcilerini kullanması HPC ve bilgi işlem odaklı iş yükleri için AMD EPYC kullanımını da genişletmeye devam ediyor. Top500 listesindeki 73 süper bilgisayara güç sağlamak ve 70 HPC dünya rekorunu elinde tutmak, HPC iş yükleri için EPYC’nin mevcut yeteneklerinin de göstergesi oluyor.

AMD bulut İşlerinden sorumlu Kurumsal Başkan Yardımcısı Lynn Comp konuyla, “AMD EPYC işlemcileri, ister yeni aşılar için ilaç simülasyonları çalıştırmak, ister evreni keşfetmek, ister endüstrinin geleceği için kritik donanım ve elektroniklerin tasarlanmasına yardımcı olmak olsun, HPC ve hesaplama odaklı iş yükleri için yeteneklerini sergilemeye devam ediyor. AMD EPYC işlemcili Google Cloud C2D örnekleri, Google Cloud müşterilerinin en karmaşık ve yoğun iş yüklerinden bazılarını kolaylıkla çalıştırmasını sağlayarak ürünlerini tasarlamalarına veya karmaşık sorunları daha hızlı çözmelerine yardımcı olacak” dedi.

Google Cloud Ürün Yönetimi Direktörü Nirav Mehta, “Google Cloud müşterileri, yüksek performanslı bilgi işlem gibi karmaşık, performansa duyarlı iş yüklerini destekleyen örnekler istiyor. AMD EPYC işlemciler tarafından desteklenen VM’ler, bu müşteriler için gereken performans ve özellikleri sağlıyor. Bu, artık 3. Nesil AMD EPYC işlemciler tarafından desteklenen üçüncü sanal makine ailemiz ve EPYC portföyümüzü büyütmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -