22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerIntel'in 10 çekirdekli Cascade Lake-X işlemcileri testlerde görüldü

Intel’in 10 çekirdekli Cascade Lake-X işlemcileri testlerde görüldü

Intel‘in 10 çekirdekli yeni Cascade Lake-X mimarisine sahip Core i9-10900X işlemcisi Geekbench’in test sayfasında görüldü. 10 fiziksel çekirdeğe ve 20 mantıksal işlemciye sahip olan yeni işlemci 3.70 GHz hızında çalışıyor.

Çalışma hızına baktığımızda Core i9-9900X’e oranla 200 MHz bir artış söz konusu. Dört kanallı DDR4 bellek arabirimine sahip işlemci Intel’in HEDT işlemcilerinden beri çekirdek bağlantı tasarımı ve önbellek hiyerarşisini koruyor. Skylake-X’te olduğu gibi çekirdek başına 1 MB ayrılmış L2 önbellek ve 19.3 MB paylaşılan L3 önbellek yer alıyor.

Çip üzerinde yapılan Geekbench testlerinde ise yeni işlemcinin i9-9900X ile kabaca aynı seviyede performans gösterdiği görülüyor. Ek olarak 200 MHz hız artışı ile çoklu iş parçacığı performansında iyileştirmeler de bekleniyor. Fiyatlandırma konusunda ise henüz bir bilgi yer almıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -