18 C
İstanbul
16 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerMicrosoft, Activision Blizzard'ı 68.7 milyar dolara satın alıyor!

Microsoft, Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın alıyor!

Microsoft bugüne kadarki en büyük satın alımı olarak Activision Blizzard ile birleşeceklerini duyurdu. Şirket, 68,7 milyar dolar değerindeki anlaşma ile en büyük oyun geliştiricilerinden bir tanesini bünyesine katacak. Activision Blizzard şu an Call of Duty, Warcraft, Diablo, Candy Crush ve Hearthstone gibi dev yapımları bünyesinde barındırıyor. 

Açıklamada, Microsoft‘un Activision Blizzard’a hisse başına 95 dolar toplamda ise nakit olarak 68,7 milyar dolar ödeneceği belirtiliyor. Bu da şirket tarihindeki en büyük satın alma işlemi oluyor. Hatırlarsanız Microsoft, 2016 yılında LinkedIn için 26,2 milyar dolar, geçen yıl da Nuance Communications için 19,7 milyar dolar ödemişti. Anlaşmanın bir parçası olarak Microsoft, Activision Blizzard’ın yaklaşık 10.000 çalışanını bünyesine katacak. Böylece Tencent ve Sony devlerinden sonra en değerli üçüncü video oyunu şirketi olacak. Ayrıca yayıncılık ve e-spor üretim yeteneklerini de toplam 30 oyun geliştirme stüdyosuyla genişletecek. 

Ek olarak Microsoft’un Xbox Game Pass servisinin 25 milyon aboneye ulaştığı da duyuruldu. 2021’de Xbox Game Pass, kataloğuna 20 Bethesda oyunu eklenmişti. Şimdi bu katalog bu birleşme ile daha da büyüyecek.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -