22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaYazılımMicrosoft, Activision Blizzard davasını kazandı!

Microsoft, Activision Blizzard davasını kazandı!

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft’un Activision Blizzard‘ı satın almasına açtığı davayı kaybetti. Böylelikle 69 milyar dolarlık anlaşmanın engellenmesini isteyen tedbir talebi reddedildi. Microsoft‘un Activision Blizzard ‘ı satın almasındaki en büyük engel de ortadan kalkmış oldu.

FTC‘nin San Francisco’daki federal mahkemeye yaptığı başvuruda, Microsoft’un Activision’ı satın almasına izin verilmesi durumunda pazardaki rekabetin bozulacağından endişe duyulduğu söylenmişti. İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA) ise Eylül 2022’de anlaşmaya yönelik inceleme başlatmış ve bu yıl Nisan’da Microsoft ve Activision Blizzard arasındaki anlaşmanın bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceğine yönelik endişeleri gerekçe göstererek satın almayı engellemişti. Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) yürüttüğü rekabet incelemesinin tamamlayarak Microsoft‘un Activision Blizzard’ı satın almasına onay vermişti.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -