17.7 C
İstanbul
21 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerMicrosoft, Surface ailesini genişletiyor

Microsoft, Surface ailesini genişletiyor

Microsoft, New York’ta gerçekleştirdiği etkinlik ile yeni Surface ürünlerini duyurdu. 2020 tatil döneminde beş yeni Surface modeli raflardaki yerini alacak.

  {youtube}https://youtu.be/o3IQ1JrXnV8{/youtube}

Bu ürünlerin ilki Surface Laptop 3, AMD ve Microsoft işbirliği ile geliyor. 15-inçlik üst modelde AMD’nin Ryzen işlemcileri yer alıyor. 13.5-inç sürümü ise Intel’in 10. nesil Core işlemcilerini barındırıyor. Bu modellerin fiyatı $999-$1199 arasında değişiyor.

  {youtube}https://youtu.be/V4Hwi3o2X0E{/youtube}

Surface Pro 7 ve Surface Pro X ise 2:1 arada modellerde ultra-mobil özellikleriyle dikkat çekiyor. Surface Pro 7’de 10. Nesil Intel Core işlemcileri kullanılıyor. Hem USB-A hem de USB-C ile kullanım sunan bu model tüm gün yetecek pil garantisi veriyor. Surface Pro X ise şimdiye kadarki en ince, en hafif ve en güçlü ARM tabanlı model olarak lanse ediliyor. Bu modelde Qualcomm ile birlikte tasarlanan yeni Microsoft SQ1 işlemcisi 2 teraflop grafik işlem gücünü zorluyor. PC için şimdiye kadar yapılmış en hızlı Qualcomm işlemcisi olma özelliğine sahip. Surface Pro 7, 749 dolardan, Surface Pro X ise 999 dolardan başlıyor.

  {youtube}https://youtu.be/v5SFBpMiaiQ{/youtube}

Microsoft şu sıralar mobil ortamda oldukça popüler olan katlanabilir telefon rüzgarını Surface Neo ve Surface Duo ile es geçmiyor. Bu modeller ‘işte biz bunu da yapabiliyoruz!’ yaklaşımından farklı olarak kullanıcılarına tam anlamda bir kullanılabilirlik ve mobilite sunuyor.

  {youtube}https://youtu.be/fssZICsV4Rg{/youtube}

Surface Neo, Windows 10X ile çalışan çift ekranlı bir cihaz. 360 derecelik tam sürtünmeli bir menteşesi 9-inçlik iki ekranı birleştiriyor. Surface Neo, açık durumda sınıfının en ince LCD’si olma özelliğine sahip ve tam boyutlu 13-inç bir akrana sahip oluyor. Çıkarılabilir bir klavye, Surface Pen ve Bluetooth fare uyumuyla çoklu görevler için de hazır bulunuyor.

  {youtube}https://youtu.be/kU78s9ExFFA{/youtube}

Surface Duo ise Neo’nun daha ufak bir modeli niteliğinde. Farkı ise Android ve Surface’in özelliklerini birleştirerek tam bir mobil aygıt olması. Telefon özellikleriyle de gelen Duo’nun 5.6-inç ekranı açıldığında 8.3-inç bir tablet halini alıyor. 

  {youtube}https://youtu.be/EwxyD_dkGVA{/youtube}

Microsoft’un tanıtımını gerçekleştirdiği bir diğer ürünü ise tüm aygıtlarıyla uyumlu kablosuz kulaklığı Surface Earbuds oldu. Sezgisel dokunma ve ses kontrollü sunan kualklıkta, Omnisonic ses deneyimi sunuluyor. Yine kullanıcılara Office 365 ile ekransız entegrasyon özelliği sayesinde Outlook takvimine erişim ve sesli e-posta almalarına olanak sağlıyor. Surface Earbuds’ın fiyatı ise $249 olarak belirlenmiş.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -