22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerMicrosoft'un çocukların eğitimi için hazırladığı yeni DIY donanımı: Kano PC

Microsoft’un çocukların eğitimi için hazırladığı yeni DIY donanımı: Kano PC

Çocuklar için kendi bilgisayar kitlerini oluşturmasıyla tanınan eğitim kurumu Kano ve Microsoft ortaklığıyla yeni DIY donanımı Kano PC görücüye çıktı. Windows 10 işletim sisteminin lite sürümü olan Windows 10 S’yi çalıştıran sistem çocukların eğitiminde yaratıcı bir rol üstlenmek istiyor. Kano PC adı verilen bu dizüstü bilgisayar aslında Surface PC’nin benzer bir tasarımını kullanıyor. Klavye kılıfına takılan 11,6 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip bilgisayarın modüler parçaları ise şeffaf bir kasanın içinde çocukların kolayca toplaması için tasarlanmış.

 {youtube}https://youtu.be/8XXgB8cbqKU{/youtube}

Kano PC adı verilen bu dizüstü bilgisayar aslında Surface PC’nin benzer bir tasarımını kullanıyor. Klavye kılıfına takılan 11,6 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip bilgisayarın modüler parçaları ise şeffaf bir kasanın içinde çocukların kolayca toplaması için tasarlanmış.

1.44 GHz Intel Atom x5-Z8350 quad-core işlemci, 4GB RAM ve microSD ile genişletilebilir 64GB depolamaya sahip sistemde HDMI portu, kulaklık çıkışı, mikrofon, 2 adet USB portu ile WiFi ve Bluetooth bağlantılarına da yer verilmiş. Kano PC, 299,99 dolar karşılığında 21 Ekim’de ABD, Kanada ve İngiltere’de piyasaya sürülecek. 

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -