22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaDonanımMSI yeni Z690 anakartlarını piyasaya sunuyor

MSI yeni Z690 anakartlarını piyasaya sunuyor

27 Ekim itibariyle Intel, 12. Nesil Core işlemcilerini piyasaya sundu. MSI da platform için destek sunan en yeni Z690 çipsetli anakartlarını görücüye çıkardı. Yeni 12.Nesil Core işlemciler, Intel’in 7nm üretim teknolojisi ve Hibrit Mimariyi bir araya getiren ilk ürünü. 12.Nesil Core işlemcilerin performansına uyum sağlamak için tüm MSI Z690 seri anakartlar da yükseltilmiş. Yeni platformun öne çıkan özelliği ise yepyeni PCI 5.0 ve DDR5 teknolojilerine destek vermesi.

MSI OC LAB ayarı ile MSI’ın özel Memory Boost teknolojisi sayesinde bellek frekansında %30’a kadar performans artışı elde edebilirsiniz. Optimize edilen yapısı ile MSI, yüksek hızlı veri transferinde kararlılığı korumak amacıyla hem PCIe 5.0, hem de DDR5 için SMT süreçlerini kullanıyor. Yeni Core işlemciler çalışmak için sağlam güç fazlarına ihtiyaç duyar. MSI Z690 Gaming serisi anakartlarda Duet Rail güç sistemine sahip en az 16 adet DrMOS ve çift 8-pin CPU konnektörü mevcut. Bu sayede işlemciye kararlı ve güçlü akım iletiliyor. Ayrıca MSI Z690 serisi anakartlarda kullanılan sunucu sınıfı PCB, daha yüksek veri transfer hızı için 2oz kalınlaştırılmış bakırdan üretiliyor.

Yenilenen güç fazları doğal olarak daha yüksek ısıya ulaşır. Ancak ısı giderimi bizim için hiç sorun değil. Z690 anakartlarımızda Genilşetilmiş Heatsink, 7W/mK termal yastıklar ve M.2 Shield Frozr kullanırız. Dünya çapında oyuncular arasında popüler olan MEG ve MPG serisi anakartlar maksimum performansta çalışmak için Heatpipe tasarımı ve çift taraflı M.2 termal çözümle donatılmıştır. Bağlantı tarafında ise 2.5 LAN, Z690 anakartlarımızın standart donanımlarındandır. Ayrıa DDR5 anakartlarda en yeni ağ çözümü olan WiFi 6E bulunur. Daha iyi bağlantı deneyimi için MSI Z690 anakartlardaki ön panel Type-C portu harici cihazları rahatça bağlama olanağı sunar. Depolama anlamında kullanıcılarımıza yüksek hız sağlamak amacıyla serinin tüm modellerinde 3 adet M.2 Gen 4 x4 slotu dahil en az 4 adet tümleşik M.2 slotu kullandık. Yalnızca donanım değil, aynı zamanda yazılım üzerinde de çalışıyoruz. Tüm MSI Z690 anakartlar yeni Windows 11 işletim sistemi için TPM 2.0 desteğine sahip. MSI Center yazılımı artık yeni işlevler de barındırıyor. System Diagnosis aracı, MSI depolama cihazlarınızı sistem çökmesi veya veri kaybına karşı korumak için tek tıklamada geri yükleme ve yedekleme yeteneğine sahip. Ayrıca kullanıcılar depolama cihazlarının durumunu anlık olarak izleyebilirler. RGB meraklıları için MIXER aracı da eklenmiş. Bu sayede seçtiğiniz 3 farklı efekti birleştirerek benzersiz ışıklandırma efektleri oluşturabilirsiniz.

Trend Oyun Alanı – MPG Serisi

20211028_mpg.png
MPG serisi yeni platform için sıradışı yükseltmelerle donatıldı. MPG Z690 CARBON WIFI ve MPG Z690 FORCE WIFI üzerinde 2 adet PCIe 5.0 x16 slotu ve 4 adet M.2 Gen4 x4 dahil 5 tümleşik M.2 slotu var. Ayrıca her ikisi de 75A SPS’li 18 adet VRM fazlarına sahip. MPG Z690 EDGE WIFI üzerinde 16 doğrudan VRM fazı mevcut. Hangisini seçerseniz seçin, ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılayacak.

MPG serisinde gözünüze çarpacak ilk model büyük ihtimalle MPG Z690 FORCE WIFI olacak. MPG Z690 FORCE WIFI ilk kez gümüş-beyaz renk temasını kullanan ilk modelimiz. Siyah PCB ile mükemmel bir uyum sergileyen bu anakart PC’nize benzersiz bir görünüm kazandıracak.

Kazananların Oyun Alanı– MAG Serisi

20211028_mag.png
MAG modellerinin hemen farkedilen savaşçı görünümü herkesi büyülüyor. Yeni tasarımda askeri yapılardan esinlenildi. MAG Z690 TORPEDO ise kullanıcıların beğendiği pasifik mavisi rengini koruyor. MAG serisi tartışmasız başarı için üretildi.

Tasarıma ek olarak MAG serisi sıradışı teknik özelliklere sahip.MAG Z690 TOMAHAWK WIFI ve MAG Z690 TORPEDO, 70A SPS’e sahip 16 adet Duet Rail güç sistemi ile daha güçlü. 1 adet PCIe 5.0 x16 slotu ve 3 adet M.2 Gen4 x4 slotu ile oyunlardan sonsuz keyif alacaksınız.

Zeki Oyun Alanı – PRO Serisi

20211028_pro.png
PRO serisi, şirketler ve tasarımcılar arasında popüler. 14 adet Duet Rail güç sistemi ve çift 8-pin CPU konnektörü ile PRO Z690-A ve PRO Z690-A WIFI size zor işlerinizde yardımcı olacak. PRO serisi ayrıca 1 adet PCIe 5.0 x16 slotu ve tümleşik 4 adet M.2 slotu ile iş verimliliğinizi kat kat arttırıyor. Lineer tasarımı ofisinize ve stüdyonuza mükemmel uyum sağlayacak.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -