20.7 C
İstanbul
20 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerNeuralink'in Beyin İmplantı İlk İnsan Deneyinde Sorunlarla Karşılaştı

Neuralink’in Beyin İmplantı İlk İnsan Deneyinde Sorunlarla Karşılaştı

Elon Musk'ın şirketi Neuralink'in beyin implantı, ilk insan denemesinde bazı sorunlarla karşılaştı; şirket çözüm yolları arıyor.

Neuralink şirketi, insan üzerinde ilk kez uygulanan beyin implantı sisteminin kısmen başarısız olduğunu açıkladı. Neuralink tarafından geliştirilen beyin-bilgisayar arayüzü (BCI), felçli hastaların sadece zihinlerini kullanarak dış teknolojiyi kontrol etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Ancak, 29 yaşındaki Noland Arbaugh’a Ocak ayında yapılan implant sonrası, Mart ayında canlı yayınlanan bir video ile kullanımı sergilendi ve Nisan ayında yapılan operasyonun “son derece iyi” geçtiği belirtilmişti.

Ancak, şirketin son blog yazısına göre, implant sonrasında birkaç hafta içinde Arbaugh’un beyninden bazı ipliklerin çekildiği, bu durumun cihazın hızını ve doğruluğunu ölçmede zorluklara yol açtığı belirtildi. Neuralink, sorunu çözmek için kayıt algoritmasını değiştirip kullanıcı arayüzünü geliştirdiğini ve sinyalleri imleç hareketlerine çevirme tekniklerini iyileştirdiğini ifade etti. Wall Street Journal’ın raporuna göre, şirket implantı çıkarmayı düşünse de bu durumun Arbaugh’un güvenliğine doğrudan bir tehdit oluşturmadığı belirlendi.

Neuralink, bu teknolojiyi ticarileştirmek için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay almadan önce güvenlik ve etkinlik testleri yapmaya devam edecektir. Bu süreçte, Arbaugh’un hafta içi günde yaklaşık sekiz saat, hafta sonları ise bazen on saate kadar BCI sistemini kullandığı belirtiliyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -