20.7 C
İstanbul
20 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerUluslararası Güvenlik Güçlerinden Ortak Siber Operasyon: LockBit Liderinin Kimliği Belli Oldu

Uluslararası Güvenlik Güçlerinden Ortak Siber Operasyon: LockBit Liderinin Kimliği Belli Oldu

Uluslararası güvenlik güçleri, uzun süren takiplerin ardından LockBit ransomware grubunun liderini açığa çıkardı ve suçlamalarla birlikte büyük bir ödül sundu.

Uluslararası güvenlik güçlerinin uzun süren bir operasyonun ardından, LockBit ransomware grubunun liderliğini açığa çıkardı. Aylardır süren takibin ardından, ABD Adalet Bakanlığı (DoJ), İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA) ve Europol ile ortak bir operasyon sonucu Rus vatandaşı Dmitry Yuryevich Khoroshev’in grubun kurucusu, yöneticisi ve geliştiricisi olduğu iddianamede belirtildi.

Khoroshev, New Jersey Bölge Mahkemesi’nde federal bir jüri tarafından 26 suçlamadan sorumlu tutuluyor. Suçlamalar, bilgisayarlarla bağlantılı dolandırıcılık, telefon dolandırıcılığı,  komplo ve korunan bilgisayarlara kasıtlı zarar verme gibi eylemleri içeriyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, Khoroshev’in yakalanması veya suçlu bulunması durumunda bilgi verenlere 10 milyon dolara kadar ödül vaat ediyor.

Khoroshev’in liderliğindeki LockBit, 2019 yılından bu yana dünya genelinde 2.500’den fazla kurbanı hedef alarak 100 milyon doların üzerinde fidye talep etti. Grubun saldırıları, okullar ve hastaneler gibi kritik altyapılara zarar vererek küresel çapta milyarlarca dolarlık hasara neden oldu.

Bu operasyon, LockBit’in DarkWeb’teki alanlarının 20 Şubat’ta ele geçirilmesiyle doruğa ulaştı. Bu operasyonla birlikte, LockBit’in faaliyetleri her seviyede kesintiye uğratıldı. Şu ana kadar, LockBit üyelerinden altısı suçlandı ve bunlardan biri, Kanada’da gözaltında bulunuyor ve ABD’ye iadesi bekleniyor.

LockBit’in saldırılarından etkilenenler, artık Europol ve Japonya tarafından geliştirilen LockBit kötü amaçlı yazılım çözüm araçlarını kullanarak şifrelenmiş dosyalarını kurtarabiliyor. Bu araçlar, şimdiye kadar dünya genelinde 3.100’den fazla kurban tarafından kullanıldı.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -