22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerNintendo Switch satışları SNES, N64, GameCube ve Wii U'yu geçti!

Nintendo Switch satışları SNES, N64, GameCube ve Wii U’yu geçti!

 

Nintendo popüler oyun konsolu Nintendo Switch satışlarının ikonik konsolları SNES, N64, GameCube ve Wii U’yu geçtiğini duyurdu. Hibrit oyun konsolu Nintendo Switch dünya genelinde bugüne kadar 55.77 milyon satış rakamına ulaştı.

Nintendo Switch ve Nintendo Switch Lite’ı içeren Nintendo Switch ailesi, geçen yıl 21.03 milyon adet satış sağlamıştı. Bu yıl ise önceki yıla göre % 24‘lık bir artış sağlandı. Bunda en büyük etken ise COVID-19 salgınının talebi artırması oldu. Oyun kısmında ise Nintendo sadece bu yıl % 42.3‘lük bir artış 168.72 milyona ulaştı. Bugüne kadar gerçekleşen yazılım satışı ise 356.24 milyon ünite olarak duyuruldu.

Bu sayılar Nintendo Switch‘i Wii U, GameCube, Nintendo 64 ve SNES’in önüne koyuyor. Satışları ile en çok satan konsollardan NES’e de hızla yaklaşıyor. Yakın zamanda konsolun Nintendo’nun orijinal Wii’nin hemen ardından ürettiği en çok satan ikinci ev konsolu olacağını da tahmin etmek zor değil.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -