19.7 C
İstanbul
19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerNVIDIA: GeForce RTX 2080, PS5 ve Xbox Series X'ten daha hızlı!

NVIDIA: GeForce RTX 2080, PS5 ve Xbox Series X’ten daha hızlı!

NVIDIA, GTC China 2019 etkinliği sırasında AMD tarafında yer alan rakiplerine çatmayı ihmal etmedi. Turing tabanlı GeForce RTX serisi ekran kartlarının Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 ve Microsoft’un Xbox Series X‘inden daha hızlı olduğuna dikkat çekildi.

 {youtube}https://youtu.be/uPOI4T2SwOo{/youtube}

GTC China 2019 sırasında NVIDIA kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, GeForce RTX serisi GPU’lar ile güçlendirilmiş Max-Q oyun dizüstü bilgisayarlarının tanıtımını yaptı. Tanıtımda NVIDIA’nın slaytlarında önceki nesil GeForce GTX 980M tarafından desteklenen Lenovo Y900 Gaming dizüstü bilgisayarı ile yeni GeForce RTX 2080 grafik kartı içeren yeni Lenovo Y740 Gaming dizüstü karşılaştırmasına yer verildi. Buna ek olarak GeForce RTX 2080 Max-Q’nun şu anda bir dizüstü bilgisayardaki en iyi mobil grafik kartı olduğunun altı çizilerek AMD’nin RDNA 2 tabanlı grafik kartlarıyla güçlendirilecek Xbox Series X ve PlayStation 5 konsollarından daha üstün olduğuna vurgu yapıldı.

Tabii bu konuşmalara karşı AMD tarafı boş durmuyor. RDNA 2 tabanlı grafik kartlarının 2019’da çıkmış herhangi bir Navi karttan çok daha güçlü olduğu bilinen özelliklerinden. Zira hem Ray-Tracing desteğine sahip hem de performans açısından Zen 2 işlemciler ile birleştiğinde ciddi yenilikler getiriyor. 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -