22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaKonsolPlayStation VR2'nin çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu

PlayStation VR2’nin çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu

Sony nihayet PlayStation 5 ile birlikte çalışacak sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR2‘nin çıkış tarihi ve fiyatını duyurdu. PlayStation 5’ten daha pahalıya satılacak VR2, 22 Şubat 2023‘te raflarda olacak. PlayStation VR2’nin fiyatı ise 549,99$/599,99€ olarak belirlenmiş.

Sony ayrıca Horizon Call of the Mountain paketini de 599,99$/649,99€ etiketiyle satışa sunacak. PlayStation VR2’nin ülkemizdeki fiyatı ise henüz belli değil. Başlık ile birlikte Switchback VR, Cities VR – Enhanced Edition, Crossfire: Sierra Squad ve The Light Brigade gibi 11 yeni PS VR2 oyunu da raflardaki yerini alacak. PlayStation VR2’nin PSVR1 oyunları ile geriye dönük uyumlu olmayacağını da hatırlatmakta fayda var.

  • The Dark Pictures: Switchback VR
  • Crossfire: Sierra Squad
  • The Light Brigade
  • Cities VR – Enhanced Edition
  • Cosmonious High
  • Hello Neighbor: Search and Rescue
  • Jurassic World Aftermath Collection
  • Pistol Whip VR
  • Zenith: The Last City
  • After The Fall
  • Tentacular

Gerçekçi grafikler: PS VR2 sunduğu 4K HDR, 110 derecelik görüş alanı ve foveated rendering ile yüksek kaliteli grafik deneyimi sunuyor. Oyuncular, OLED ekranla birlikte 90/120 Hz kare hızında, 2000×2040 çözünürlüğe erişebilirler.

Kontrol cihazı takibi: PS VR2, üzerine entegre olan kameralar aracılığıyla oyuncuyu ve kontrol cihazlarını takip ediyor. Böylece ayrıca bir kameraya ihtiyaç duymadan baktığınız yön ve hareketleriniz oyun içine yansıtılıyor.

Yeni duyu özellikleri: Göz takip, gözlük geri bildirimi, 3D Ses ve yenilikçi PS VR2 Sense kontrol cihazını bir araya getiren PS VR2 Sense teknolojisi, oyuncuyu inanılmaz bir deneyime dahil ediyor. Gözlük geri bildirimi, oyuncunun oyun içi davranışlarındaki hisleri artırıyor. Tek bir motor tarafından yaratılan bu özellik, akıllı bir dokunsal öğe ekleyerek oyuncuları, oyun deneyimine yakınlaştırıyor. Örneğin, oyuncu gergin bir anda karakterinin yükselen nabzını, başının üzerinden hızla geçen bir nesneyi ya da hızla ilerlerken bir aracın ivmesini hissedebiliyor. Ayrıca PS5’in Tempest 3D AudioTech ses motoru, oyuncuyu çevreleyen sesleri canlandırarak deneyimi destekliyor.

Göz izleme: PS VR2 göz izleme özelliğiyle gözlerinizin hareketini algılayarak, basit bir yöne baktığınızda oyun karakterinizin de bu noktaya bakmasını sağlıyor. Bu özellik, oyuncuların daha sezgisel bir etkileşime girmesini sağlayarak, önerdiği gerçekçi ve duygusal deneyim ile oyun deneyiminde yeni bir seviye sunuyor.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -