22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerRazer'dan dizüstü bilgisayarlar için dünyanın ilk optik klavyesi geliyor

Razer’dan dizüstü bilgisayarlar için dünyanın ilk optik klavyesi geliyor

Razer dizüstü bilgisayarlar için tasarladıkları dünyanın ilk optik klavyesini tanıttı. Razer, 2016 yılında düşük profilli mekanik dizüstü bilgisayar klavyesini de tanıtan ilk üretici olmuştu. Şimdi ise Razer Blade 15 oyun dizüstü bilgisayarında yeni nesil optik anahtarları kullanacağını duyurdu.

Yeni optik dizüstü bilgisayar anahtarında, anahtar hareketlerini anında yakalamak için yeni bir ışık sistemi kullanılıyor. Her tuş altında bir tuşa ne zaman basıldığını algılamak için kızılötesi bir ışık demeti kullanılıyor. Bu sayede geleneksel dizüstü bilgisayar klavyelerine kıyasla çok daha fazla hassasiyet ve hız sağlanıyor. Sonuç olarak oyuncuların rekabet ortamında kısa sürede daha fazla komut girmesini sağlayan, % 50 daha fazla hareket ile 55g çalıştırma kuvveti sadece 1 mm’de gerçekleşiyor. Razer ürünlerinde bir klasik halini alan RGB desteği de mevcut. Her bir tuş başlığı 16,8 milyon renk sunan Razer Chroma RGB aydınlatma ile donatılmış.

Razer Blade 15‘in donanım özellikleri arasında NVIDIA GeForce RTX 2070 GPU, 6 çekirdekli Intel Core i7-9750H CPU, 16 GB DDR4 RAM ve 512 GB SSD gibi seçenekler yer alıyor. 15.6″ Full HD ekranı ise 240Hz yenileme hızı sunuyor. Optik klavyeli yeni dizüstünün fiyatı ise $2,649 etiketinden başlıyor. 2020 itibariyle de daha fazla seçeneğin kullanıcılara sunulacağı dile getiriliyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -