22.9 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerSamsung, 5G ve AI için optimize edilmiş 12Gb LPDDR5 mobil DRAM üretimine...

Samsung, 5G ve AI için optimize edilmiş 12Gb LPDDR5 mobil DRAM üretimine başlıyor

Samsung Electronics gelecekteki akıllı telefonlarda 5G ve AI özelliklerini etkinleştirmek için optimize edilmiş endüstrinin ilk 12-gigabit (Gb) LPDDR5 mobil DRAM belleklerinin seri üretimine başladığını duyurdu.

Saniyede 5.500 megabit (Mb / s) veri aktarım hızıyla, 12 Gb LPDDR5 günümüzün en gelişmiş akıllı telefonlarında bulunan önceki mobil hafızadan (LPDDR4X, 4266 Mb / s) yaklaşık 1.3 kat daha hızlı. Bu bellekler yalnızca bir saniyede 44 GB veriyi veya yaklaşık 12 full HD (3,7 GB boyutunda) filmi aktarabiliyor. Yeni yonga aynı zamanda cayır cayır yanan bir hızda çalışırken bile istikrarlı performans sağlayan gelişmiş saat ve düşük güç özelliğine sahip yeni bir devre tasarımını entegre ederek selefinden yüzde 30 daha az güç kullanıyor.

Üretim kapasitesini daha esnek bir şekilde yönetmek için Samsung, küresel müşterilerin talebine bağlı olarak gelecek yıl başlayarak 12 Gb LPDDR5 üretimini Pyeongtaek kampüsüne aktarmayı düşünüyor. 12 Gb LPDDR5 mobil DRAM’ı piyasaya sürmesinin ardından ise Samsung, küresel bellek pazarındaki rekabet gücünü güçlendirmek için gelecek yıl 16 Gb LPDDR5 geliştirmeyi de bekliyor.

Konuyla ilgili olarak Ürün ve Teknolojisi Başkan Yardımcısı Jung-bae Lee ise, “Samsung’un en yeni ikinci nesil 10-nanometre (nm) sınıf işlemine dayanan 12 Gb LPDDR5’in seri üretimi ile 5G amiral gemisi akıllı telefonlara destek vermekten heyecan duyuyoruz. Samsung, birinci sınıf bellek pazarının büyümesini sürdürmeye devam ederek daha yüksek performans ve daha yüksek kapasite sunan yeni nesil mobil bellek teknolojilerini hızla sunma konusunda kararlıdır.” diyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -