23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerSamsung'un QLED TV'leri her hafta malware taraması yapacak

Samsung’un QLED TV’leri her hafta malware taraması yapacak

Samsung akıllı TV’lerini daha da akıllı hale getirmek için yeni çözümlerini sunuyor. Yeni nesil QLED TV’lerin dahili virüs tarayıcısını kullanarak kötü amaçlı yazılımları düzenli olarak kontrol etmeniz tavsiye ediliyor. 

Firmanın resmi Twitter hesabında uygulamaların sorunsuz çalışabilmesi için TV’niz Wi-Fi’ye bağlıysa kötü amaçlı yazılım taramasının önemli olduğu vurgulanıyor. Bu özelliği kullanmak isteyen QLED sahipleri Genel Ayarlar> Sistem Yöneticisi> Akıllı Güvenlik>Tara seçeneğini aktif ederek haftalık olarak kötü amaçlı yazılım taramasını yapabilecekler.

Uzmanlar uzun zamandır akıllı TV’lerin bilgisayar korsanları için yeni bir hedef olduğu konusunda uyarılarını yapıyorlar. Hatırlarsanız 2016’da, LG’nin fabrika ayarlarına sıfırlama işleminin nasıl yapıldığına ilişkin talimatlar sabit olmasına rağmen, Cyber.Police Ransomware’in bir sürümüyle enfekte olmuş bir LG akıllı TV örneğini de görmüştük. Samsung’un resmi kanaldan böyle bir duyuru yapması ve ardından tweet’ini silmesi ise yeni bir potansiyel güvenlik açığı mı var sorularını akıllara getirmiyor değil.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -