22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerSöylenti: PlayStation 5'in GPU'su RTX 2080 kadar güçlü!

Söylenti: PlayStation 5’in GPU’su RTX 2080 kadar güçlü!

Geçtiğimiz gün PlayStation 5‘in duyuru tarihi ve gelişmeler ile ilgili bazı söylentileri paylaşmıştık. Üzerinden çok geçmeden konsolun GPU’sunun neredeyse RTX 2080 kadar güçlü olduğuyla ilgili yeni bir paylaşım daha yapıldı.

@KOMACHI_ENSAKA paylaşımında PlayStation 5 için geliştirilmekte olan Oberon GPU‘sunun saat hızlarını sızdırdı. Paylaşılan saat hızlarına göre yeni GPU, 1900-1950MHz aralığında çalışan Navi 10’lu Radeon RX 5700 XT’nin üzerine çıkıyor. Öyle ki GPU’nun RDNA mimarisinde 9.2 TF’ye eşit olduğu hatta GCN mimarisine göre de yaklaşık olarak 14 TF gücü olduğu söyleniyor. Bu da Xbox One X’in gücünü ikiye katlıyor. Neredeyse RTX2080 kadar hızlı. Konuyla ilgili Tweaktown bir de grafik hazırlamış. Buna göre teorik GPU, Shadow of the Tomb Raider oyununda 4K çözünürlükte RTX 2080’in biraz gerisinde 60 fps hedefini yakalıyor. 

Bir önceki haberimizde olduğu gibi bunların birer söylentiden ibaret olduğunu hatırlatmakta fayda var. Şu sıralar bu tarz haberlerin artmasında ise ufaktan bir keramet aramalı mı orasını pek kestiremedik. Tabii PS5 hakkında bildiğimiz bazı ufak detayları da hatırlamakta fayda var. İşte daha önce resmi kaynaklar ile kesinleşen PS5 detayları:

  • Navi mimarili GPU, Zen 2 CPU
  • Ultra hızlı SSD (PCIe 4.0 benzeri)
  • 4K 120 Hz TV desteği
  • Ray-tracing desteği
  • 8K desteği (muhtemelen sadece video)
  • PS4 oyunları ile geriye dönük uyumluluk

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -